Slovenija
107 ogledov

Iz SDS izstopil Dimitrij Rupel

Rupel in Janša Saša Despot
Zaradi sestave vlade v senci naj bi iz SDS izstopil Dimitrij Rupel.

Nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel je danes izstopil iz stranke SDS, je na Twitterju zapisal urednik portala Požareport. Za izstop naj bi se odločil, ker ni postal predsednik zunanjepolitičnega odbora v strokovnem svetu SDS oziroma njihovi vladi v senci.

"Iz SDS so me poklicali in vprašali, ali bi vodil zunanjepolitični odbor, danes pa iz medijev izvem, da ga vodi Milan Zver. Sicer pa mislim, da je Janez Janša iz mojega nedavnega intervjuja za revijo Reporter presodil, da sem premalo pravoveren," je po navedbah Požarja svojo odločitev pojasnil Rupel.

Izvršilni odbor SDS je namreč oblikoval strokovni svet stranke oziroma vlado v senci. Vodi ga predsednik SDS Janez Janša, med predsedniki posameznih odborov pa so nekateri nekdanji ministri Janševe vlade. Za predsednika odbora za zunanje zadeve pa so imenovali Milana Zvera, kar je očitno razburilo dolgoletnega zunanjega ministra Rupla.

Ni pa to edini zaplet, ki ga je povzročilo imenovanje vlade v senci SDS. Za predsednika odbora za obrambo so namreč imenovali Aleša Hojsa, sicer člana NSi. V stranki menijo, da bi moral Hojs najprej izstopiti iz NSi, sam pa zatrjuje, da v Novi Sloveniji ostaja in je naklonjen le sodelovanju obeh strank.

Komentarjev 15
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:41 13.julij 2015.

    Pravoveren nisi,si pa prestar za še karkoli počet v tvojem "vetrnem" cirkusu......

  • wester62 08:33 13.julij 2015.

    ubogi revež,hahaha.še en kalimero. nikoli nič naredil za slovenijo,razen da jo je dodobra pokradel in on si upa jokcati.naj gre v nikaragvo živeti in to bi bilo najbolje za vse nas

  • Papaja Popi 08:55 12.julij 2015.

    Večni........ zunanji minister Dimitrij Rupel je danes izstopil iz stranke.Jokam.............................Zelo jokam........................