Golob našel prostor za Šarca in Bratuškovo

Foto: Barbara Jakše Jeršič
Foto: Barbara Jakše Jeršič
Robert Golob bo v sredo razkril imena, ki naj bi zasedla ministrske stolčke. Med njimi naj bi bil prostor tudi za predsednika izpadlih LMŠ in SAB.
Oglej si celoten članek

Prihodnja vlada, ki jo bodo predvidoma sestavljale stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica, naj bi imela drugačen razrez ministrstev, kot smo ga bili vajeni doslej. Kako bodo oblikovana ministrstva in kdo bo zasedel ministrska mesta, naj bi bilo znano že v sredo. 

Robert Golob je v ponedeljek dejal, da bo v vladi prostor tudi za kadre LMŠ in SAB, ki jima ni uspelo prebiti parlamentarnega praga. Želijo namreč močno levosredinsko vlado. Poudaril pa je, da bo pri izbiri kadrov ključna strokovnost in podkovanost posameznikov. 

Po poročanju TV Slovenija si lahko ministrski stolček obetata predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec. Neuradno naj bi bil Šarec v igri za obrambno ministrstvo, Bratuškova pa bodisi za kohezijo bodisi medgeneracijsko sodelovanje. Nobena od strank ni želela komentirati ugibanj, naj bi pa bili v obeh strankah naklonjeni konsolidaciji levosredinskega političnega prostora. 

pri štefančiču Golob: Naslednji val covida-19 bomo preživeli po švedskem modelu

Kandidat za vodenje ministrstva za podnebne izzive in energetiko naj bi bil Bojan Kumer, za vodenje pravosodnega pa Dominika Švarc Pipan ali Gregor Strojin. Ministra naj bi bila tudi Dimitrij Zadel in Matej Arčon, pri čemer pa ni znano, kateri ministrstvi naj bi jima pripadli.  

Da Golob resno misli s tem, da bo kadre iskal tudi pri obeh strankah, ki sta izpadli iz parlamenta, je pokazal tudi z odločitvijo, da kot kandidata za generalnega sekretarja državnega zbora predlaga dozdajšnjega poslanca in člana sveta stranke LMŠ Roberta Pavšiča

Slovenija Golob z dodatnima dvema razlogoma za smeh

dezurni@styria-media.si


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 45

  • 17:10 11. Maj 2022.

    Puškokoruznik za obrambnega ministra…ta je pa dobra!😂

  • 04:49 11. Maj 2022.

    Da si ne bi kdo od kletnih zaradi ogorčenja kaj naredil... Prav je, da Golob išče širšo podporo in kar …

  • 22:35 10. Maj 2022.

    hotl ste Goloba, zdej ga pa glejte...pa še šarca, alenko pa jankovica zraven, pa vrjetn bo še erjavca not prvleku...bravo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.