Slovenija
27561 ogledov

Golob: Naslednji val covida-19 bomo preživeli po švedskem modelu

Studio City
1/9
Anže Petkovšek Studio City na dan zmage v SMG.
Štefančiču sta se pridružila Golob in Žižek.

"Spoštovani gospod predsednik, gospoda nadškofa," je Marcel Štefančič jr. nocoj nagovoril zbrane v Slovenskem mladinskem gledališču, namesto v oddaji Studio City. Tam mu namreč pogodbe niso podaljšali, zato se je moral z nacionalne televizije posloviti. Namesto klasične oddaje nocoj v tem terminu vrtijo retrospektivno oddajo, v kateri predstavljajo zgodovino te kultne oddaje, vodi jo Marko Milenković, ki je dejal, da je ta naloga "padla nanj", ker sta se dva kandidata zaradi groženj umaknila. Več o dogajanju, povezanem s Studiem City, na povezavi

Kot gost se je Štefančiču pridružil bodoči mandatar Robert Golob, ki je spregovoril o prioritetah v svojem prihajajočem mandatu. O tem, zakaj je v njegovi ekipi toliko žensk, je dejal, da je "včasih veliko bolj zabavno biti v družbi žensk kot moških".

Pojasnil je tudi, da je bil ob pogajanjih pogoj, da bo predsednica Državnega zbora ženska. Ker so v SD ponujen položaj zavrnili, so predlagali Urško Klakočar Zupančič. "Pričakovanja ljudi so velika, treba jih je izpolniti," je poudaril. Imen ministrov pa še vedno ni želel razkriti, prav tako ne vodje poslanske skupine - to bo zaenkrat kar sam. Pojasnil je, da je med poslanci osem vodij, ki bodo skrbeli za ostale člane poslanske skupine.

Studio City | Avtor: Anže Petkovšek Studio City na dan zmage v SMG. Anže Petkovšek

Prvi zakon že naslednji teden

Golob je povedal, da bomo naslednji val covida-19 preživeli po švedskem modelu. Kadre pa bodo izbirali glede na sposobnosti, ne na strankarsko izkaznico. Prvi zakon bodo vložili že naslednji teden - zakon o RTV. "Depolitizacija javnih medijev, predvsem pa RTV, je ena ključnih točk za demokratizacijo družbe, sledi pa policija," je napovedal.

Obljubil je, da bodo cene energentov po vzpostavitvi vlade regulirali. Glede na cene v sosednjih državah so trenutne cene pogonskih goriv previsoke, je ocenil. "Možno je regulirati cene na tak način, da bodo šoki znosni." Njihova pričakovanja so, da bodo prodajalci dolgoročno stabilizirali cene.

Mogoče bomo morali malo prilagoditi jedilnik

Kaj pa hrana? "Situacija v Rusiji in Ukrajini ima velik vpliv na globalen trg, bo pa na Slovenijo vplivalo manj, kot smo mislili. Slovenija ima določene možnosti, da je samozadostna, na mesu smo že, a ker se draži žito, se bo tudi meso. Mogoče bomo morali malo prilagoditi jedilnik," je pojasnil Golob. Nekatere izdelke bomo po njegovem mnenju začeli opuščati in se prehranjevati bolj zdravo.

Napovedal je tudi razrez določenih ministrstev in prestrukturiranje v nova ministrstva. Želijo si obdržati gospodarsko rast, a ne na račun podnebja. "Skrbimo za podnebje, ustvarjamo delovna mesta, ki so zelena, poskrbimo za pravično socialno porazdelitev v družbi," je povedal - nekakšen "sredinski" kapitalizem. 32-urni delovnik pa je po njegovem mnenju bolj populizem kot kaj drugega.

Studio City | Avtor: Anže Petkovšek Studio City na dan zmage v SMG. Anže Petkovšek

dezurni@styria-media.si

RTV Slovenija Slovenija Bizarna seja sveta RTV: "Dvema, trem je treba dati odpoved, pa bo mir"
Komentarjev 65
  • eminenca 16:22 10.maj 2022.

    uprite se diktaturi globalizma, virus kot biološko orožje, odrstranite predstavnike who v slo, nasprotujte ukrepomepom eu, izstopite iz nata, rešite ukrajinsko vojno in krizo s tem povezano ... kaj bi še rekel nič ... spoštovani predsednik marcel in škof, zaekrat toliko ŽIVJO!

  • MK 13:26 10.maj 2022.

    AJA JESENI BO OBVEZNO CEPLJENJE. JE LOREDAN ŽE POVEDAL!

  • MK 13:25 10.maj 2022.

    golobnjak že POJEDEL SVOJO BESEDO. GEN-I S 1.7. draži vse svoje produkte. A ni stari golobnjak razlagal, da imajo oni dolgoročne pogodbe in zvišanja ne bo. TOREJ JE LAGAL ZA VOLITVE?!!!