Magazin > VIP
47155 ogledov

Vroče afere: Najodmevnejše govorice o ljubezenskem življenju naših politikov

Robert Golob Anže Petkovšek Neformalno srečanje predsednika republike Boruta Pahorja in predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba.
Te dni je na udaru dr. Robert Golob, tako pa so ga v preteklosti "biksali" naši politiki ...

Ob ugibanjih o ljubezenskem življenju dr. Roberta Goloba, ki bo kot zmagovalec volitev po vsej verjetnosti postal novi mandatar, smo se spomnili na nekatere ljubezenske skrivalnice, govorice in škandale, ki so jih naši politiki zakuhali v preteklosti. Ob njih se govorice o morebitni ločitvi Roberta Goloba in namigovanjih na intimno prijateljevanje s strankarsko kolegico Urško Klakočar Zupančič, zdijo hudo nedolžne. 

Robert Golob | Avtor: Instagram Instagram

Prvi in eden največjih spolnih škandalov naših politikov je star že 17 let. Leta 2005 so namreč mediji pokukali med rjuhe takratnega poslanca Združene liste in nekdanjega koprskega župana Aurelija Jurija, ki naj bi prisegal na svingerske spolne prakse. Škandal je bil eden prvih v samostojni Sloveniji in takrat so se razvile burne polemike o tem, ali imamo državljani pravico vedeti, kaj se dogaja v spalnicah in kopalnicah naših politikov. A bolj kot eksotične spolne prakse je Slovence takrat zmotila dvoličnost in to, da politiki v javnosti kažejo svoja konvencionalna zakonska in družinska življenja, kot so to v času po osamosvojitvi radi kazali v medijih, v resnici pa so zgodbe za štirimi stenami povsem drugačne. 

aurelio jurij bobo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Še pred Jurijem pa je bil leta 2010 na tapeti nekdanji celjski župan Bojan Šrot, ki je po poročanju Reporterja menda večkrat koristil usluge prodajalk ljubezni. To naj bi bilo razvidno iz policijskega zapisnika iz leta 2001, ki so ga prejeli v uredništvo. Šrot je afero zanikal in trdil, da so si policisti njegovo povezavo s prostitutkami in zapisnik izmislili. 

Bojan Šrot | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Leta 2006 je v javnosti odmevala vroča afera nekdanjega tržiškega župana in poslanca SDS Pavla Ruparja, ki se je kmalu nato poslovil od poslanskega stolčka. Rupar naj bi verbalno in fizično napadel svojo ljubico Ksenijo Slak, ki je intimno razmerje s poslancem potrdila, a kasneje svojo izjavo spremenila in povedala, da je bila le najemnica njegovega stanovanja. 

Nekdanji tržiški župan in poslanec Pavel Rupar obsodbe ni želel komentirati. | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Leta 2010 je v javnosti odjeknila tudi domnevna afera takratnega predsednika RS Danila Türka. Takrat 58-letni Türk naj bi imel afero z 31-letno pravnico, za katero naj bi vedela tudi njegovo žena. 

dr. Danilo Türk | Avtor: Marko Ocepek Marko Ocepek

Malo bolj nedolžne, a vseeno pikantne govorice pa so leta 2012 sprožila ljubezenska razmerja nekdanjega poslanca Toneta Ropa. Po poročanju revije Lady naj bi takrat uradno še vedno poročeni poslanec z dolgoletno izbranko, takrat tudi poslanko Melito Župevc, pričakoval dojenčka. Za poslanca je bil to četrti otrok, tri ima iz zakona z Jadranko Rop

Tone Rop | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

V primeru Mira Cerarja, nekdanjega predsednika vlade, sicer ni šlo za medijski škandal, je pa leta 2016 rumene strani polnil z ljubezenskim razhodom. Takrat se je namreč razšel s partnerko Vesno Arnšek. Leta 2017 pa je že predstavil svojo novo srčno izbranko Mojco Stropnik, s katero sta leta 2019 dobila hčerko Majo

Miro Cerar | Avtor: Facebook Facebook

Spletni portal podcrto.si se je leta 2017 dokopal do kazenske ovadbe Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Janković naj bi leta 2014 od farmacevtke zahteval in dvakrat tudi sprejel spolni odnos v zameno za ureditev zaposlitve za nedoločen čas v Lekarni Ljubljana.

Zoran Janković, MOL | Avtor: Facebook Facebook

Leta 2019 pa se je začela odmevna ločitev Zmaga Jelinčiča in Monike Zupanc. Pranje umazanega perila v javnosti, tožbe, obiski sodišč in delitev premoženja, ki se do danes še ni razrešila. Cela Slovenija danes ve, da je Jelinčiču žena ušla z mlajšim. 

zmago jelinčič, monika jelinčič | Avtor:

Povsem druga zgodba pa je predsednik RS Borut Pahor. Odkrito je že večkrat spregovoril o svojem nekonvencionalnem zakonu in o tem, kako sta z življenjsko sopotnico Tanjo Pečar najboljša prijatelja in zaupnika, a ne živita skupaj. Zdi se, da smo Slovenci njegov življenjski stil sprejeli odprtih rok, čeprav je izven okvirjev. Pahor je bil glede tega vedno odkrit, kljub temu da mu zasebnosti ne bili bilo treba razkrivati.

tanja pečar, borut pahor | Avtor: Mediaspeed Mediaspeed

Komentarjev 14
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:23 08.maj 2022.

    Uf, koliko afer pa je "skritih" ostalo, ker se nihče o njih ne upa pisati? Pahorček je pa rajši priznal nekonvencionalen zakon, da je prekril, da so mu všeč fantje.

  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 09:11 08.maj 2022.

    Peter, imamo sedaj kriminalca, prekupčevalci, ponarejevalec....... na vladi, pa nismo skupaj s sodišči sposobni nič NAREDITI!!!!!!! ŽAL!!!!!🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

  • peter3 08:56 08.maj 2022.

    Imamo popolno pravico izvedeti, kdo nam bo vladal. Se drogira, ali je morda celo vpleten v kriminalna dejanja, je kompetenten, ali pa je navaden vase zagledan luftar. Do sedaj se nicesar se ne vemo. Gospodicna prav tako ne vzbuja nekega ...prikaži več a posebnega zaupanja. Veselo na delo, bomo videli kaj bo nastalo iz tega cirkusa(kupleraja).

Sorodne novice