Slovenija
10543 ogledov

Golob našel prostor za Šarca in Bratuškovo

Robert Golob Barbara Jakše Jeršič
Robert Golob bo v sredo razkril imena, ki naj bi zasedla ministrske stolčke. Med njimi naj bi bil prostor tudi za predsednika izpadlih LMŠ in SAB.

Prihodnja vlada, ki jo bodo predvidoma sestavljale stranke Gibanje Svoboda, SD in Levica, naj bi imela drugačen razrez ministrstev, kot smo ga bili vajeni doslej. Kako bodo oblikovana ministrstva in kdo bo zasedel ministrska mesta, naj bi bilo znano že v sredo. 

Robert Golob je v ponedeljek dejal, da bo v vladi prostor tudi za kadre LMŠ in SAB, ki jima ni uspelo prebiti parlamentarnega praga. Želijo namreč močno levosredinsko vlado. Poudaril pa je, da bo pri izbiri kadrov ključna strokovnost in podkovanost posameznikov. 

Po poročanju TV Slovenija si lahko ministrski stolček obetata predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik LMŠ Marjan Šarec. Neuradno naj bi bil Šarec v igri za obrambno ministrstvo, Bratuškova pa bodisi za kohezijo bodisi medgeneracijsko sodelovanje. Nobena od strank ni želela komentirati ugibanj, naj bi pa bili v obeh strankah naklonjeni konsolidaciji levosredinskega političnega prostora. 

Studio City pri štefančiču Slovenija Golob: Naslednji val covida-19 bomo preživeli po švedskem modelu

Kandidat za vodenje ministrstva za podnebne izzive in energetiko naj bi bil Bojan Kumer, za vodenje pravosodnega pa Dominika Švarc Pipan ali Gregor Strojin. Ministra naj bi bila tudi Dimitrij Zadel in Matej Arčon, pri čemer pa ni znano, kateri ministrstvi naj bi jima pripadli.  

Da Golob resno misli s tem, da bo kadre iskal tudi pri obeh strankah, ki sta izpadli iz parlamenta, je pokazal tudi z odločitvijo, da kot kandidata za generalnega sekretarja državnega zbora predlaga dozdajšnjega poslanca in člana sveta stranke LMŠ Roberta Pavšiča

Robert Golob Slovenija Slovenija Golob z dodatnima dvema razlogoma za smeh

dezurni@styria-media.si


 

Komentarjev 45
 • Naklonsky 17:10 11.maj 2022.

  Puškokoruznik za obrambnega ministra…ta je pa dobra!😂

 • Avatar luckyss
  luckyss 04:49 11.maj 2022.

  Da si ne bi kdo od kletnih zaradi ogorčenja kaj naredil... Prav je, da Golob išče širšo podporo in kar se ministrov tiče, slabših od trenutnih ni možno poiskati izven zaporov v vsej Sloveniji, Balkanu ali širše.......In zanimivo koliko je ...prikaži več jokanja in pljuvanja, pa nova ekipa še delati ni začela...Se vidi razočaranost in nemočen bes prikletnih desnakov, ki se jim je Pingo sok skisal, sendviče pa hočejo Madžari zaračunati..;))

 • bljitva 22:35 10.maj 2022.

  hotl ste Goloba, zdej ga pa glejte...pa še šarca, alenko pa jankovica zraven, pa vrjetn bo še erjavca not prvleku...bravo loleki, ki ste to izvolili...