Slovenija
11641 ogledov

To so v stranki odločili glede predsednice

Soočenje Anže Petkovšek Alenka Bratušek na soočenje za parlamantarne volitve na POP TV.
Alenka Bratušek je zaradi slabega rezultata na volitvah sklicala sejo izvršnega odbora stranke.

Izvršni odbor (IO) stranke SAB je analiziral rezultate volitev, na katerih SAB ni dobila dovolj glasov, da bi se uvrstila v parlament. SAB, ki mandat končuje s šestimi poslanci, je na državnozborskih volitvah podprlo 2,61 odstotka volivcev. Po dveh mandatih v državnem zboru je stranka tako ostala pred parlamentarnim pragom.

Razlog za poraz na volitvah je taktično glasovanje

Člani IO so se strinjali, da je stranka SAB izbrala pravo strategijo nenapadanja opozicijskih strank in Gibanja Svobode z enim skupnim ciljem –  zamenjavo obstoječe vlade. Prav tako so se strinjali, da so bili nastopi in soočenja predsednice na televiziji izjemno dobri in v skladu s pričakovanji, so sporočili s stranke. 

Glavni razlog, da se stranki SAB ni uspelo uvrstiti v državni zbor, člani IO vidijo v polarizaciji med največjima rivaloma, ki sta povzročila taktično glasovanje in odtekanje glasov manjših strank h glavnima tekmecema za zmago.

Sklep o podpori Bratuškovi sprejet soglasno

Člani izvršnega odbora ugotavljajo še, da je bila predvolilna kampanja dobro izpeljana, tudi kandidatke in kandidati na terenu so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da čim več volivk in volivcev glasuje za stranko SAB.

Po temeljiti razpravi je IO stranke SAB soglasno sprejel sklep, v katerem je izrazil vso podporo predsednici za nadaljnje delo.

 

 

 

 

Komentarjev 19
  • sokol7 18:37 06.maj 2022.

    Pač so njeni volilci kot tudi Serpetinškovi odšli v golobje gnezdo in kaj zdaj.

  • Ladko Lipovsek 11:20 06.maj 2022.

    desničkarji, še vedno boli, kaj?

  • jan631 20:56 05.maj 2022.

    Saj je ne morejo zamenjat, če pa je to njena stranka.