Hitenje in zapleti pri imenovanju nove direktorice TV Slovenija

Foto: Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
Foto: Anže Petkovšek Pogovor z generalnim direktorjem RTV Igorjem Kaduncem.
V poletnih dneh je generalni direktor večkrat skušal iskati soglasje programskega sveta k imenovanju direktorja TV Slovenija oziroma v tem primeru direktorice, a so mu načrte prekrižale počitnice svetnikov, ki se seje ne bi udeležili.
Oglej si celoten članek

Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc, ki vse od julija v okviru pooblastil opravlja tudi funkcijo direktorja TV Slovenija, je želel pohiteti in po naših informacijah že pred prvo redno sejo programskega sveta, 24. septembra, pridobiti soglasje k imenovanju nove direktorice. Kot smo že poročali, se Kadunc med štirimi prijavljenimi kandidati najbolj navdušuje nad Katjo Šeruga, sedaj direktorico uredništev na Večeru, pred tem pa odgovorno urednico Večera in dolgoletno novinarko POP TV in TV Slovenija, in bo pred programski svet prinesel prav njeno ime.

Poleg Katje Šeruga so se na razpis prijavili tudi Zoran Medved, Miša Molk in koroški režiser Uroš Zavodnik.

Doslej so skušali sklicati kar dve izredni programski seji, prvič 27. avgusta ali 3. septembra in drugič 10. septembra. Ker pa bi bila pri vseh terminih pod vprašajem številčnost udeležbe 29-članskega programskega sveta, so se na koncu vodilni le sprijaznili, da bodo imenovanje obravnavali na redni seji 24. septembra. Takrat naj bi obravnavali tudi poročilo varuhinje gledalčevih pravic, poročilo o poslovanju in metodologijo gledanosti in poslušanosti.

Za izglasovanje soglasja predloga generalnega direktorja je sicer potrebna absolutna večina v 29-članskem programskem svetu, torej najmanj 15 glasov.
Na prejšnji razpis za direktorja televizije, ki se je končal 28. maja, so prav tako prispele štiri prijave. Od teh je ena prispela prepozno, ena pa je bila po presoji razpisne komisije nepopolna. Ne Mojca Šetinc Pašek ne Zoran Medved, ki sta pravočasno oddala popolni prijavi za direktorja televizije, generalnega direktorja nista prepričala. Za vršilca dolžnosti direktorja si je zato Igor Kadunc za obdobje šestih mesecev želel imenovati Andreja Stoparja, ki je zdaj odgovorni urednik prvega programa nacionalnega radia, a ga programski svet pri tej ideji ni podprl.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:02 26. Avgust 2018.

    zaprite to gnilo lopovsko tv, sam gnil program

  • 16:00 26. Avgust 2018.

    Zbombandirat leglo lenuhov,pijancev in cip

  • 12:17 26. Avgust 2018.

    Saj je vseeno kdo bo enoumje v postkumunisticni rajski drzavi za lopove zagotovljeno!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.