Izgubljeni posel z ventilatorji v Sloveniji reševali Madžari

Foto: EPA
Foto: EPA
Geneplanet je ventilatorje, ki jih ni dobavil Sloveniji, prodal Madžarom.
Oglej si celoten članek

Podjetje Geneplanet je pogodbo z državo o dobavi 110 medicinskih ventilatorjev, neustreznih za zdravljenje bolnikov s COVID-19, razdrlo šele po tem, ko jih je po zasoljeni ceni že prodalo na Madžarsko, poroča spletni portal Necenzurirano.si.

Tako po navedbah portala razkrivajo dokumenti, ki so jih pridobili v uredništvu - gre za pogodbe med Geneplanet in veleposlaništvom Madžarske v Ljubljani. 

Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

Soočenje Gale - Počivalšek Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Na ta način naj bi madžarska država po poročanju Necenzurirano.si pomagala reševati dobičke iz izgubljenega posla v Sloveniji, ki ga je vlada Janeza Janše izbrala za priviligiranega dobavitelja zaščitne opreme.

Koronavirus Geneplanetu bodo vrnili 20 ventilatorjev, novih ne bodo dobavili

Po razkritjih To glede ventilatorjev ponuja podjetje Geneplanet

Madžarska vlada Viktorja Orbana je bila sicer eden največjih kupcev Geneplanetovih ventilatorjev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.