Slovenija
1853 ogledov

Izgubljeni posel z ventilatorji v Sloveniji reševali Madžari

Viktor Orban EPA
Geneplanet je ventilatorje, ki jih ni dobavil Sloveniji, prodal Madžarom.

Podjetje Geneplanet je pogodbo z državo o dobavi 110 medicinskih ventilatorjev, neustreznih za zdravljenje bolnikov s COVID-19, razdrlo šele po tem, ko jih je po zasoljeni ceni že prodalo na Madžarsko, poroča spletni portal Necenzurirano.si.

Tako po navedbah portala razkrivajo dokumenti, ki so jih pridobili v uredništvu - gre za pogodbe med Geneplanet in veleposlaništvom Madžarske v Ljubljani. 

Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Na ta način naj bi madžarska država po poročanju Necenzurirano.si pomagala reševati dobičke iz izgubljenega posla v Sloveniji, ki ga je vlada Janeza Janše izbrala za priviligiranega dobavitelja zaščitne opreme.

Covid-19: UKC Maribor Koronavirus Slovenija Geneplanetu bodo vrnili 20 ventilatorjev, novih ne bodo dobavili Covid-19: UKC Maribor Po razkritjih Slovenija To glede ventilatorjev ponuja podjetje Geneplanet

Madžarska vlada Viktorja Orbana je bila sicer eden največjih kupcev Geneplanetovih ventilatorjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.