Janez Janša: Zaenkrat rešujemo le zagato t. i. levice

Foto: Anže Petkovšek Začetek prve seje novega sklica DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Foto: Anže Petkovšek Začetek prve seje novega sklica DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Janez Janša izpostavlja, da je Matej Tonin kot začasni predsednik državnega zbora le rešitev zagate t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov.
Oglej si celoten članek

Četudi je prvak LMŠ Marjan Šarec ob naznanitvi, da bodo za predsednika državnega zbora predlagali Mateja Tonina, NSi, povedal, da lahko potezo že lahko razumemo kot zametke potencialne koalicije, a je do tja še dolga pot, relativni zmagovalec volitev Janez Janša tega ne vidi tako.

Janša se je na Twitterju odzval na zapis nekdanjega ministra Aleša Zalarja, da levosredinske stranke Janši sestavljajo vlado in bodo podprle Tonina za predsednika DZ. S tem se po njegovem mnenju ponavlja politični vzorec, ki smo ga videli ob neuspešnem sestavljanju vlade Zorana Jankovića leta 2011.

"Ne še. Le mi zaenkrat rešujemo zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekomu, ki ni njihov. To pa delamo zato, da bo DZ lahko začel normalno delovati. Problemi se namreč kopičijo, čeprav jih MSM (op. a., mainstream mediji) prikrivajo," je na Twitterju zapisal predsednik SDS, ki prav tako podpira Tonina kot predsednika državnega zbora. Njegovo izvolitev, ki naj bi bila sicer začasna, podpirajo v vseh strankah z izjemo Levice.

Po zmagi na volitvah 2011 prvaku PS Zoran Janković ni uspelo sestaviti vlade in premier je postal prvi mož SDS Janez Janša.

Slovenija Borut Pahor: V najboljšem primeru do vlade konec avgusta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:06 24. Junij 2018.

    TI REŠUJEŠ SVOJO RIT,PE NIČ DRUGEGA. ŠE NIKOLI NISI NIČ NAREDU ZA DRUGEGA.

  • 07:59 23. Junij 2018.

    Ščurkov in levakov se ne rešiš nikoli.

  • 00:04 23. Junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.