Slovenija
7036 ogledov

Janez Janša: Zaenkrat rešujemo le zagato t. i. levice

Janez Janša, Zvonko Černač in Jelka Godec na prvi seji 8. državnega zbora Republike Slovenije Anže Petkovšek Začetek prve seje novega sklica DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Janez Janša izpostavlja, da je Matej Tonin kot začasni predsednik državnega zbora le rešitev zagate t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekom, ki ni njihov.

Četudi je prvak LMŠ Marjan Šarec ob naznanitvi, da bodo za predsednika državnega zbora predlagali Mateja Tonina, NSi, povedal, da lahko potezo že lahko razumemo kot zametke potencialne koalicije, a je do tja še dolga pot, relativni zmagovalec volitev Janez Janša tega ne vidi tako.

Janša se je na Twitterju odzval na zapis nekdanjega ministra Aleša Zalarja, da levosredinske stranke Janši sestavljajo vlado in bodo podprle Tonina za predsednika DZ. S tem se po njegovem mnenju ponavlja politični vzorec, ki smo ga videli ob neuspešnem sestavljanju vlade Zorana Jankovića leta 2011.

"Ne še. Le mi zaenkrat rešujemo zagato t. i. levice, ki se je sposobna dogovoriti le o nekomu, ki ni njihov. To pa delamo zato, da bo DZ lahko začel normalno delovati. Problemi se namreč kopičijo, čeprav jih MSM (op. a., mainstream mediji) prikrivajo," je na Twitterju zapisal predsednik SDS, ki prav tako podpira Tonina kot predsednika državnega zbora. Njegovo izvolitev, ki naj bi bila sicer začasna, podpirajo v vseh strankah z izjemo Levice.

Po zmagi na volitvah 2011 prvaku PS Zoran Janković ni uspelo sestaviti vlade in premier je postal prvi mož SDS Janez Janša.

Matjaž Han in Bojana Muršič na prvi seji 8. državnega zbora Republike Slovenije Slovenija Borut Pahor: V najboljšem primeru do vlade konec avgusta
Komentarjev 11
  • franke 12:06 24.junij 2018.

    TI REŠUJEŠ SVOJO RIT,PE NIČ DRUGEGA. ŠE NIKOLI NISI NIČ NAREDU ZA DRUGEGA.

  • maresem 07:59 23.junij 2018.

    Ščurkov in levakov se ne rešiš nikoli.

  • Avatar Irminna28
    Irminna28 00:04 23.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com