Janković jasno: Ljubljana bo imela Beograjsko ulico

Še ena ulica v Ljubljani bo dobila ime po mestu iz nekdanje skupne države.
Oglej si celoten članek

Tako kot imajo v Beogradu Ljubljansko ulico, bo imela Ljubljana po novem Beograjsko ulico. Ima že Prištinsko, Zagrebško, Skopsko in Novosadsko.

Izgubljen naslov Zoran Janković o "čudnih stvareh" v Olimpijinih pisarnah

Ljubljanski župan Zoran Janković je za TV Slovenija v oddaji NaGlas potrdil, da bo Ljubljana dobila Beograjsko ulico in bo tako uresničil pobudo namestnika beograjskega župana Gorana Vesića. 

Covid-19 Janković testiran za novi koronavirus

Predlog je na komisiji, ki bo sprejela sklep v naslednjem mesecu. Jankovič je na nacionalni televiziji pojasnil, da bo končno odločitev sprejel mestni svet, ni pa želel izdati, kje bo Beograjska ulica. Dejal je le, da so v igri trije predlogi in vsi imajo pogled proti srbski prestolnici.

Magazin Toliko strasti še vedno premorejo ti znani zakonci, tudi Janković!

Janković je v oddaji NaGlas še dejal, da se je pred tednom dni družil s srbskim predsednikom Aleksandarjem Vučićem in mu sporočil odločitev, da bo Ljubljana dobila Beograjsko ulico, saj sta mesti pobrateni.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 21:55 6. September 2020.

    Ja, kaj je še nimamo, to je pa res čudno.

  • 21:12 6. September 2020.

    A v Beogradu imajo ljubljansko ulico?

  • 17:26 6. September 2020.

    sicer ne vem ozadja tega,ampak ne vidim nobenega problema v tem ,ce ulico poimenujejo beograjska ulica...al kaj je tu spornega? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.