Slovenija
7720 ogledov

Janković jasno: Ljubljana bo imela Beograjsko ulico

Zoran Janković
Še ena ulica v Ljubljani bo dobila ime po mestu iz nekdanje skupne države.

Tako kot imajo v Beogradu Ljubljansko ulico, bo imela Ljubljana po novem Beograjsko ulico. Ima že Prištinsko, Zagrebško, Skopsko in Novosadsko.

Zoran Janković Izgubljen naslov Šport Zoran Janković o "čudnih stvareh" v Olimpijinih pisarnah

Ljubljanski župan Zoran Janković je za TV Slovenija v oddaji NaGlas potrdil, da bo Ljubljana dobila Beograjsko ulico in bo tako uresničil pobudo namestnika beograjskega župana Gorana Vesića. 

Zoran Janković Covid-19 Slovenija Janković testiran za novi koronavirus

Predlog je na komisiji, ki bo sprejela sklep v naslednjem mesecu. Jankovič je na nacionalni televiziji pojasnil, da bo končno odločitev sprejel mestni svet, ni pa želel izdati, kje bo Beograjska ulica. Dejal je le, da so v igri trije predlogi in vsi imajo pogled proti srbski prestolnici.

Zoran Janković Magazin Toliko strasti še vedno premorejo ti znani zakonci, tudi Janković!

Janković je v oddaji NaGlas še dejal, da se je pred tednom dni družil s srbskim predsednikom Aleksandarjem Vučićem in mu sporočil odločitev, da bo Ljubljana dobila Beograjsko ulico, saj sta mesti pobrateni.
 

Komentarjev 37
  • munja 21:55 06.september 2020.

    Ja, kaj je še nimamo, to je pa res čudno.

  • marko17 21:12 06.september 2020.

    A v Beogradu imajo ljubljansko ulico?

  • SonnyBlack 17:26 06.september 2020.

    sicer ne vem ozadja tega,ampak ne vidim nobenega problema v tem ,ce ulico poimenujejo beograjska ulica...al kaj je tu spornega? ce bi pa naredli new yorska ulica,pa bi blo vredu al laj?vprasam samo