Janša danes upravičeno zaskrbljen

Foto: Epa
Foto: Epa
Rekordno nizka podpora vladi.
Oglej si celoten članek

Vlada je v tokratni javnomnenjski raziskavi zabeležila rekordno nizko podporo, saj njeno delo kot neuspešno ocenjuje 71,9 odstotka vprašanih, kar je 5,8 odstotne točke več kot minuli mesec, kaže tokratna anketa Vox populi, ki jo za časnika Dnevnik in Večer izvaja agencija Ninamedia. Kot uspešno je delo vlade ocenilo 26 odstotkov vprašanih, kar je za 3,8 odstotne točke manj kot junija.

SDS večja podpora 

Če bi bile volitve v DZ v nedeljo, bi sicer največ vprašanih volilo največjo koalicijsko stranko SDS. Volilo bi jo 18,2 odstotka vprašanih oziroma 0,9 odstotne točke manj kot v zadnjem merjenju.

Sledile bi ji SD z 12,7 odstotka podpore (junija 12,1) in Levica z 10,1 odstotka podpore (junija 6,9). LMŠ bi volilo 9,2 odstotka vprašanih (junija 8,8), NSi pa 4,7 odstotka vprašanih (junija 6,5). Sledi SAB, ki bi jo v tokratnem merjenju volilo 3,6 odstotka anketirancev (junija 3,4).

Kot še kažejo rezultati ankete, je nekoliko upadalo število neopredeljenih volivcev in število vprašanih, ki ne bi volili. Tako je 29,6 odstotkov vprašanih odgovorilo, da ne vedo, koga bi volili (junija 30,5), 6,5 odstotka vprašanih pa se volitev sploh ne bi udeležilo (junija 6,5). Po izračunu in na podlagi glasov opredeljenih volivcev, bi SDS prejela 28 sedežev v državnem zboru, SD 19, Levica 15, LMŠ 14, NSi 7 in SAB 5.

Ljudmila še naprej prva 

Na vrhu lestvice priljubljenosti slovenskih politikov še naprej ostaja nekdanja predsednica NSi in evropska poslanka Ljudmila Novak. Sledita ji predsednik republike Borut Pahor na drugem mestu in predsednik DZ Igor Zorčič na tretjem mestu.

Na četrtem mestu ostaja predsednica SD in evropska poslanka Tanja Fajon, sledijo evropski poslanec Milan Brglez, ljubljanski župan Zoran Janković, poslanec SD Dejan Židan, predsednik LMŠ Marjan Šarec in minister za zunanje zadeve Anže Logar. Prvo deseterico najbolj priljubljenih politikov zaključuje predsednica SAB Alenka Bratušek.

Predsednik vlade Janez Janša je zasedel 20. mesto, sledita mu še poslanska SDS Eva Irgl na 21. mestu in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je zasedel zadnje, 22. mesto.

Slovenija Janez Janša s soprogo Urško stopil pred mikrofon: To sta povedala ... Magazin Pahorjev sin tako okrcal Janšo in jih takoj dobil "po nosu"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 16:48 20. Julij 2021.

    Št. Ilj je glavno mesto, ne pa usrana lublana - bulana !

  • 16:43 20. Julij 2021.

    Mislinja 88 % proti; zato naj gre vsak, ki je glasoval proti s svojo rdećo, usrano in smrdljivo bućo rinat …

  • 16:35 19. Julij 2021.

    Janša je nam hotel vzeti vodo in zapreti pipe. Hotel je prodati vse vodne vire in pozidati vse obale, vsa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.