Janša o tem, kdaj se bodo odprle šole

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Smo blizu prehoda iz črne v rdečo fazo, kar bi v regijah z najboljšim stanjem lahko pomenilo odpiranje šol in vrtcev po modelu C.
Oglej si celoten članek

Ta ali naslednji ponedeljek bi se morale skladno z načrtom sproščanja ukrepov odpreti šole. Na odprtje lahko računajo v sedmih regijah, upajo pa še v dveh do treh dodatnih.

Vlada je v načrtu sproščanja ukrepov zapisala tudi, da se v rdeči fazi lahko regijsko sprostijo ukrepi za vrtce in prvo triado po modelu C - ta šolam omogoča, da odprejo vrata tudi za učence 4. in 5. razredov osnovne šole, če imajo zadostne prostorske in kadrovske kapacitete, o tem odloči ravnatelj in odločitev sporoči na ministrstvo za izobraževanje.

"Ne bi rad napovedoval, kaj bo v ponedeljek," je dejal predsednik vlade Janez Janša. "Smo blizu prehoda iz črne v rdečo fazo. Za ponedeljek ni možnega pričakovati drastičnega sproščanja." V primeru, da bodo doseženi pogoji, ki so potrebni za prehod v rdečo fazo, se bo to zgodilo regijsko. Vrtci in šole se bodo v tem primeru sproščali po C programu, je poudaril Janša. 

Odločitev bo znana jutri, ko bodo pristojni imeli na mizi tudi podatke za današnji dan. Janša je poudaril, da je treba pogledati celotno sliko in vse pretehtati, da ne bi prišlo do sproščanja le za en teden. 

Slovenija Janša: "Tukaj ni prostora za nejasnosti!"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 22:25 19. Januar 2021.

    Nadaljevanje In sedaj sprašujem ministrico in ministra za zdravstvo, kako mislita organizirati testiranje za učitelje OŠ, srednjih šol, ko boste …

  • 22:01 19. Januar 2021.

    Nadaljevanje Pred dobrima dvema tednoma so se odprle, šole za otroke s posebnimi potrebami, pa ne po zaslugi vlade, ampak …

  • 21:36 19. Januar 2021.

    Gospod Janša in predvsem gospa Kustečeva, do sedaj nista naredila nič za odprtje šol in ne verjamem, da bosta sedaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.