Janša spregovoril o ministru Hojsu

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premier Janez Janša je spregovoril o tem, kakšna je usoda ministra Aleša Hojsa.
Oglej si celoten članek

V pogovoru za Televizijo Slovenijo je predsednik vlade Janez Janša spregovoril o odstopu ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Premier je pojasnil, da odstopnega pisma še ni odprl. Ministra Hojsa je prosil, naj o odstopu še enkrat premisli. Dodal je, da je v tem trenutku pomembno, da imamo notranjega ministra, ki je 24 ur na dan operativen. Če bo minister Hojs vztrajal pri svoji odločitvi, bo premier poiskal drugega kandidata, do takrat pa na ministrskem mestu ostaja Aleš Hojs.

Spomnimo, minister Hojs je 30. junija, na dan, ko so pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku potekale hišne preiskave, podal svoj nepreklicni odstop. Minister je takrat dejal, da je predsednik vlade njegov odstop sprejel. 

Janša bi moral nato o odstopu obvestiti državni zbor, ki pa premierjeve izjave do 8. julija ni prejel. Minister Hojs je v sredo ob prihodu na vlado dejal, da je odločitev v rokah predsednika vlade.

Slovenija Hojsovo izjavo še čakajo

Slovenija Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je odstopil

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 16

  • 14:57 11. Julij 2020.

    Janša je dal vedeti,da ima nabiralnik preozek in napačnih kuvert ne sprejema. Debelina kuverte je odločilna.

  • 06:56 11. Julij 2020.

    Predsednik vlade lahko odločitev odstop ministra sprejme, lahko ne, lahko pa njegov odstop odloži. Ne vem, kaj je tu spornega. …

  • 01:10 11. Julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.