Slovenija
4426 ogledov

Janša spregovoril o ministru Hojsu

nova vlada RS Aleš Hojs Saša Despot
Premier Janez Janša je spregovoril o tem, kakšna je usoda ministra Aleša Hojsa.

V pogovoru za Televizijo Slovenijo je predsednik vlade Janez Janša spregovoril o odstopu ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa. Premier je pojasnil, da odstopnega pisma še ni odprl. Ministra Hojsa je prosil, naj o odstopu še enkrat premisli. Dodal je, da je v tem trenutku pomembno, da imamo notranjega ministra, ki je 24 ur na dan operativen. Če bo minister Hojs vztrajal pri svoji odločitvi, bo premier poiskal drugega kandidata, do takrat pa na ministrskem mestu ostaja Aleš Hojs.

Spomnimo, minister Hojs je 30. junija, na dan, ko so pri gospodarskem ministru Zdravku Počivalšku potekale hišne preiskave, podal svoj nepreklicni odstop. Minister je takrat dejal, da je predsednik vlade njegov odstop sprejel. 

Janša bi moral nato o odstopu obvestiti državni zbor, ki pa premierjeve izjave do 8. julija ni prejel. Minister Hojs je v sredo ob prihodu na vlado dejal, da je odločitev v rokah predsednika vlade.

Aleš Hojs Slovenija Hojsovo izjavo še čakajo Aleš Hojs Slovenija Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je odstopil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Avatar Leon
    Leon 14:57 11.julij 2020.

    Janša je dal vedeti,da ima nabiralnik preozek in napačnih kuvert ne sprejema. Debelina kuverte je odločilna.

  • Naklonsky 06:56 11.julij 2020.

    Predsednik vlade lahko odločitev odstop ministra sprejme, lahko ne, lahko pa njegov odstop odloži. Ne vem, kaj je tu spornega. Očitno se mokre sanje levakov nikakor ne uresničujejo.

  • Avatar Okseltella
    Okseltella 01:10 11.julij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.XXdate.pw