Slovenija
3602 ogledov

Policisti pričakujejo Hojsovo opravičilo

Policijska vozila Policija
Policijski sindikat Slovenije pričakuje, da se bo minister v odstopu Aleš Hojs opravičil.

Policijski sindikat Slovenije se je odzval na izjavo ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki je na današnji tiskovni konferenci sporočil, da nepreklicno odstopa kot minister. Obenem je Hojs sporočil, da je odstopil tudi generalni direktor policije Anton Travner. Omenjena sta odstopila zaradi kriminalistične preiskave glede nabave zaščitnih mask. 

Hojs je ob odstopu dejal, da "del policije zavestno sodeluje v ščitenju kriminala politično pravih posameznikov in pod krinko preganjanja kriminala v spregi z izbranimi mediji, zastrašuje, ovaja in drugače preganja posameznike, ki jim politično niso pogodu" in da kljub korenitim kadrovskim menjavah v policiji ocenjuje, "da je udbovsko-partijska struktura odločujočega dela policije, v navezavi s tožilstvom in sodstvom te iste provinience, tako močno zasidrana v sistem", da mu obstoječa zakonodaja in pristojnosti niso omogočale učinkovite depolitizacije in sprememb v Policiji. 

Aleš Hojs Slovenija Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je odstopil

policija nadzor | Avtor: Profimedia Profimedia
"Zelo jasno sporočamo, da nam kot socialnemu partnerju, ki je odgovoren za varovanje pravic zaposlenih, niti minister za notranje zadeve niti generalni direktor policije nista nikoli omenila, da se srečujeta s kakršnimikoli omrežji, ki bi lahko kakorkoli vplivali na opravljanje dela policistov in pravice zaposlenih. Navedene izjave so toliko bolj nenavadne tudi zato, ker je pred zgolj štirimi dnevi, natančneje v petek, 26.6.2020, v okviru proslave ob dnevu Policije v Tacnu, prav minister v odstopu javno pohvalil izjemno delo in požrtvovalnost vseh slovenskih policistov, med katere spadajo tudi vsi kriminalisti. Zato v luči zavarovanja pravic zaposlenih najostreje zavračamo in obsojamo takšne neutemeljene in povsem neargumentirane obsodbe ministra za notranje zadeve, izrečene na škodo vseh zaposlenih v Policiji," so v odzivu zapisali v Policijskem sindikatu Slovenije. 

Poudarili so, da so zaposleni v policiji strokovni, samostojni in neodvisni pri izvrševanju svojega poslanstva do ljudi, to je varovanja njihovih življenj, premoženja in zagotavljanja njihove varnosti. "Prav policisti smo namreč tisti javni uslužbenci nad katerimi največ različnih institucij izvaja različne oblike in načine nadzora, ki praviloma (pre)večkrat in pretirano posega v človekove pravice policistk in policistov in jih zaradi (pre)visokih standardov na področju etike in morale tudi neupravičeno najostreje sankcionira, s tem pa povzroča neposredno škodo policistkam in policistom ter njihovim družinam," so opozorili.  

Policija Slovenija Policija preiskuje, kje so utekale informacije

Ostro zavračajo ministrove obsodbe

"Policistke, policisti in ostali uslužbenci policije si nedvomno zaslužimo večje spoštovanje kot nam ga je namenil minister v odstopu! Nenazadnje prav slovenska policija in njeni zaposleni uživamo visok ugled v javnosti, kar pa žal ni mogoče trditi za politiko, ki se težko pohvali z visokimi moralno etičnimi standardi svojega delovanja. V Policijskem sindikatu Slovenije zato ponovno zavračamo neutemeljene, neargumentirane in žaljive obsodbe ministra za notranje zadeve v odstopu," so sporočili. 

"Pričakujemo, da bo minister v odstopu, g. Aleš Hojs, vendarle zbral toliko moči in poguma in se vsem policijskim uslužbencem, ki znotraj enega izmed ključnih subjektov sistema notranje varnosti, z uresničevanjem svojih nalog prispevajo k notranji stabilnosti in visoki stopnji varnosti v Republiki Sloveniji, opravičil."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 22:14 30.junij 2020.

    Težko se spomnim kakšnega drugega primera, kjer bi od prijave pa do policijske preiskave minilo manj kot 2 meseca. Ali gre mogoče za "preskakovanje preko vrste" in selektivno obravnavo zadev na tožilstvu? Ali res ene zadeve zastarajo, ker morajo zastarat, ...prikaži več druge pa morajo na ekspresno sodišče? Kdo bi vedel :)

  • HayekF 22:00 30.junij 2020.

    Jaz se policijskim kretenom ne bi nikoli opravičil. Leglo nesposobnežev. Ko so me okradli je bil edini efekt, da smo morali še štirinajst dni čistiti za njimi stanovanje.

  • Avatar Lion007
    Lion007 21:27 30.junij 2020.

    Tipičen desni lažnivec. 🤥 🤥🤥