Slovenija
17763 ogledov

Zdravku Počivalšku odvzeli prostost

Zdravko Počivalšek Anže Petkovšek Zdravko Počivalšek na tiskovni konferenci o dogajanju v zvezi z novim koronavirusom.
Zaradi spornih poslov z zaščitno opremo hišne preiskave na 11 naslovih.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) od zgodnjega jutra izvajajo hišne preiskave zaradi spornih poslov z zaščitno opremo, poroča Necenzurirano.si.

Preiskavo med drugim opravljajo pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, ki so mu odvzeli prostost za čas hišne preiskave. 

Preiskovali naj bi posel blagovnih rezerv s podjetjem Geneplanet, ki je dobilo osem milijonov evrov vreden posel za dobavo medicinskih ventilatorjev, neprimernih za zdravljenje obolelih za COVID-19. 

rihard knafelj tarča zdravnik Slovenija Rihard Knafelj v intervjuju o spornih poslih z ventilatorji Tarča Soočenje Gale - Počivalšek Slovenija Zdravnik Knafelj: Ventilatorji za bolnike s covid-19 niso primerni

Hišne preiskave na 11 naslovih

Hišne preiskave naj bi po poročanju Necenzurirano.si potekale na 11 naslovih, tudi na blagovnih rezervah in ministrstvu za gospodarstvo. Med osumljenimi naj bi bila minister Zdravko Počivalšek in Andreja Potočnik, članica Počivalškove projektne skupine in nekdanja poslanka SMC, ki je operativno sodelovala pri dogovorih z dobavitelji zaščitne opreme.

Sporne posle je v oddaji Tarča razkril uslužbenec Zavoda za blagovne rezerve Ivan Gale.

Osumljenim naj bi očitali storitev kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, pri katerem naj bi nastala velika premoženjska škoda. Za to je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.

Slovenija Žvižgač Gale že pod policijsko zaščito Respiratorne maske N95 Vrnitev Slovenija Gale: Sledi vodijo do vrha vlade Respiratorne maske N95 Slovenija Afera maske: Pritiski so bili strašni, grožnje, izsiljevanje

Kriminalistično preiskavo, ki jo usmerja specializirano državno tožilstvo, so začeli že pred dvema mesecema, po oddaji Tarči na nacionalni televiziji. 

Kazensko ovadbo poslalo tudi Uredništvo Mladine

Kazensko ovadbo na državno tožilstvo zoper ministra Počivalška je prejšnji teden poslalo tudi Uredništvo Mladine. 

Za ovadbo na podlagi 146. in 147. člena zakona o kazenskem postopku se je uredništvo odločilo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja pri nabavi zaščitne in medicinske opreme.

maska, koronavirus Očitki Slovenija Tik pred koncem epidemije še ena, največja dobava zaščitnih mask Jelko Kacin Brez dlake na jeziku Slovenija Kacin: Gale ni noben žvižgač

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 43
  • Janez 08:01 01.julij 2020.

    Sprašujem se zakaj šele sedaj?? Ali ta država še deluje? Če kriminalcev iz zaščitne opreme ne pozaprejo bo to signal narodu, da je v tej državi dovoljeno krasti, samo dobiti te ne smejo in imeti moraš mafijske šefe ki te ...prikaži več ščitijo! Pravosodni sistem ne deluje saj so lopovi dokaze poskrili. To kar so počeli JJ in njegovi ministri v času nabav zaščitne opreme je legalizirana kraja!!

  • mulc1 19:05 30.junij 2020.

    Rdeca celica komunisticne policije ne pociva. Bo prisel dan D tudi za vas politicni lizatorji.

  • 893013820ee00f6d7f0f6e7ff02849229c05d5dd 16:29 30.junij 2020.

    Kozjanski runkel bo spoznal, da to ni interpelacija s preglasovanjem.