Slovenija
7321 ogledov

Gale: Sledi vodijo do vrha vlade

Respiratorne maske N95 Epa Respiratorne maske N95
Ivan Gale se jutri predvidoma vrača na delovno mesto na Zavod RS za blagovne rezerve.

Ivan Gale je bil dva meseca odsoten z delovnega mesta na Zavodu RS za blagovne rezerve, jutri se vrača. V pogovoru za 24ur je povedal, da vrnitev gotovo ne bo lahka.

Pod vodstvom aktualnega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška ne želi biti vodja nobene službe na zavodu. Dodal je, da se mu ne zdi smiselno delati na delovnem mestu po navodilih ministra, ki je 'zavod silil v vse možne nezakonite stvari'.

Ob kritiki po njegovem mnenju prepočasnega dela Nacionalnega preiskovalnega urada je povedal, da v javnost niso prišle še vse stvari, in da jih bo nemara obelodanil sam v nadaljevanju seje za nadzor javnih financ.

Pričakoval je, da bo v primeru Počivalška po dosedanjih razkritjih prišlo do zamenjave ali odstopa, ampak da 'so mu očitno v SDS, pa tudi premier stopili v bran'. Pri tem je izrazil prepričanje, da gredo zadeve še kam drugam, dlje od ministra Počivaška. Na dodatno vprašanje, ali ima s tem v mislih premierja Janeza Janšo, je odgovoril 'seveda'.

Janez Janša Slovenija Gale Janši: Že 15. aprila sem vas želel seznaniti z nepravilnostmi

Izpostavil je, da gre pri nakupu zaščitne opreme za 'lep primer sistemske korupcije. Najprej zbereš organ brez vsakega znanja, jim ne daš informacij, nato posreduješ prenapihnjene podatke, potem pa se po nekaj tednih izkaže, da so bile maske preplačane'.

Gale za 24ur dodaja, da ne gre za majhne denarje; ocenjuje, da gre za 100-odstotne marže, pri čemer dodaja, da je torej 'polovica zneska, porabljenega za nakup opreme, zaslužek dobaviteljev'.

Tarča Slovenija Pismo Pahorju: Gale si zasluži častno odlikovanje!

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • bogdan76 08:22 05.junij 2020.

    Kaj še ostane Patrija je spodletela maske že padajo levičariji pa sanjajo vnebohod.

  • dusan11 08:04 05.junij 2020.

    Ta butalček naj pove imena ne pa da samo tvezi po portalih kar je tipično za levake samo nakladajo

  • Tupamaros 07:31 05.junij 2020.

    Kdo ga zvoha, ga tudi spoha. Kričanj držte lopova je preusmerjanje pozornosti.