Janša Toninu vrnil žogico

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Razkol med prvakoma strank NSi in SDS od nedeljskih referendumskih volitev pridobiva nove razsežnosti.
Oglej si celoten članek

Zatem ko je Matej Tonin preko družbenega omrežja Twitter izrazil potrebo po samorefleksiji na desnem političnem polu, ki so bile pospremljene z Janševo kritiko na račun NSi, je včeraj po izvršnem odboru prvak stranke NSi napovedal, da v koaliciji pod vodstvom Janše ne bodo več sodelovali.

Svojo odločitev je utemeljil na podlagi preteklih izkušenj. "To leto je pokazalo, da se vse stvari, pri katerih posredno ali neposredno sodeluje Janez Janša, praktično izrodijo v odločanje o njem, za ali proti in niti ne o vsebini, in to je za desno sredino na dolgi rok škodljivo," je dejal Tonin.

''Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Če pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da,'' je natančneje pojasnil Tonin.

Janša: "Tonin se iz te lekcije ni nič naučil"

Janez Janša se je danes na Toninove napovedi ponovno odzval na Twitterju, kjer je namignil, da so se podobna razhajanja dogajala že z nekdanjo predsednico NSi Ljudmilo Novak, in da Tonin lekcije ni osvojil.

Predsednik NSi se zaenkrat še ni odzval.

dezurni@styria-media.si

Slovenija Tonin: Z Janšo nikoli več Slovenija Zaradi poraza na referendumih počilo med Janšo in Toninom

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:07 29. November 2022.

    Ivek bolj odvrača kot vrača, saj model nima več nobenega, ki bi mu ideološko sledil. Ostaja sam z nekaj zvestimi …

  • 11:37 29. November 2022.

    Je pa čist res da je Tonin zavrnil vabilo v vlado od Šarca, ki bi jih takrat vzel rajši kot …

  • 11:26 29. November 2022.

    "ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša" --- Hehe docela hipotetična dilema. Ali mogoče …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.