Slovenija
2545 ogledov

Janša Toninu vrnil žogico

vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Reševalni pas/Twitter
Razkol med prvakoma strank NSi in SDS od nedeljskih referendumskih volitev pridobiva nove razsežnosti.

Zatem ko je Matej Tonin preko družbenega omrežja Twitter izrazil potrebo po samorefleksiji na desnem političnem polu, ki so bile pospremljene z Janševo kritiko na račun NSi, je včeraj po izvršnem odboru prvak stranke NSi napovedal, da v koaliciji pod vodstvom Janše ne bodo več sodelovali.

Svojo odločitev je utemeljil na podlagi preteklih izkušenj. "To leto je pokazalo, da se vse stvari, pri katerih posredno ali neposredno sodeluje Janez Janša, praktično izrodijo v odločanje o njem, za ali proti in niti ne o vsebini, in to je za desno sredino na dolgi rok škodljivo," je dejal Tonin.

''Na vprašanje, ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša, je odgovor ne. Če pa bomo sodelovali v vladah, kjer bo zraven tudi SDS, je odgovor da,'' je natančneje pojasnil Tonin.

Janša: "Tonin se iz te lekcije ni nič naučil"

Janez Janša se je danes na Toninove napovedi ponovno odzval na Twitterju, kjer je namignil, da so se podobna razhajanja dogajala že z nekdanjo predsednico NSi Ljudmilo Novak, in da Tonin lekcije ni osvojil.

Predsednik NSi se zaenkrat še ni odzval.

dezurni@styria-media.si

vlada janez janša matej tonin Slovenija Tonin: Z Janšo nikoli več vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem Slovenija Zaradi poraza na referendumih počilo med Janšo in Toninom

Komentarjev 3
  • Ender3 18:07 29.november 2022.

    Ivek bolj odvrača kot vrača, saj model nima več nobenega, ki bi mu ideološko sledil. Ostaja sam z nekaj zvestimi vojščaki naloumja Kot v času nacizma 1933. Ivak je gotof, bo pa delal škodo dokler bo živ to je dejstvo.

  • popokatopetl 11:37 29.november 2022.

    Je pa čist res da je Tonin zavrnil vabilo v vlado od Šarca, ki bi jih takrat vzel rajši kot Levico, pa da je skupaj s PRODANCI držal štango pri packarijah nedavne Janšatove vladavine, tako da ne vem kaj zdaj ...prikaži več bluzi. Kako že rečejo, poslije hebanja nema kajanja... Je opazu da je spravljivi Logar dobil znatno boljši volilni izid kot SDS. Pozablja da JJ ni po naključju glavni petelin na desnem kupu gnoja, našim desničarjem spravljivost ni vrlina, tudi zadnji papež jim ni po okusu.

  • popokatopetl 11:26 29.november 2022.

    "ali bo NSi še sodelovala v vladah, ki jih bo vodil Janez Janša" --- Hehe docela hipotetična dilema. Ali mogoče tokrat planirajo kupit Levico?