Slovenija
29537 ogledov

Zaradi poraza na referendumih počilo med Janšo in Toninom

vlada zabava matej tonin janez janša s kozarcem
1/2
Reševalni pas/Twitter
Matej Tonin, predsednik Nove Slovenije je včeraj pozno zvečer komentiral poraz na referendumih in okrcal Janeza Janšo. Ta mu ni ostal dolžan ...

"Vsebinske dileme so bile potisnjene v ozadje, ljudje so se ponovno odločali zgolj ZA ali PROTI politiki, ki jo pooseblja Janez Janša," je na Facebooku zapisal Matej Tonin in dodal, da gre že za tretji letošnji poraz desne sredine. 

Aprila so izgubili parlamentarne volitve, pred štirinajstimi dnevi so izgubili bitko na predsedniških volitvah, kljub temu da je bil kandidat desnice boljši. Zdaj so se volivci odločili za sprejem treh zakonov, čeprav so bili argumenti proti sprejemu močnejši in razumnejši, je prepričan Tonin.

"Na slovenski desnici je potrebna temeljita samorefleksija o tem, kako naprej. Letošnje leto je pokazalo, da rezultati, kompetence in vsebina niso odločilni. Vsake volitve, v katerih se neposredno ali posredno pojavi Janez Janša, postanejo iracionalne in emocionalne," je bil oster Tonin.

Kakšne bodo poteze drugih strank in predsednikov ni naša stvar, je dodal šef NSi, je pa po njegovem prav zaradi tega nujno in še pomembnejše, da v NSi opravijo temeljit razmislek in samorefleksijo o tem, kako naprej: "Od korakov NSi je odvisna prihodnost desne sredine, ki si zasluži novih zmag, aktualna vlada pa potrebuje tudi resno alternativo."

Janez Janša, predsednik SDS, mu je na Twitterju v svojem slogu užaljeno odgovoril: "Ko in če bo NSi dejansko delala in postala to, kar obljublja, bo na volitvah dobila vsaj 15 odstotkov glasov in marsikaj bo lahko drugače. Dokler pa bo zgolj sledila sirenam in kritizirala tiste, ki se v teh razmerah še borijo ter na mestu načel imela vinjeto, bo životarila pod 10 odstotki."

Komentarjev 75
 • Kmodri 19:21 28.november 2022.

  Puklasti in Barbika bi morala biti že zdavnaj obsojena za veleizdajo Slovenije in sedeti na Dobu!

 • Avatar Marie Cankar
  marie3 14:39 28.november 2022.

  Zanimivo, da Tonin ve v cem je tezava, a vseeno paltira in se podreja jansi. NSi bo dosegla 15%, ko bo prenehala biti satelit sds, tudi v levosredinsko koalicijo bi se lahko enkrat podala, ce so iskreni v zelji po ...prikaži več doseganju svojih politicnih ciljev, potem imajo v tem moznost.

 • rogixl 14:08 28.november 2022.

  Isti, isti, isti.....