Japonska vlada odlikovala ta dva Slovenca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Prispevek k spodbujanju prijateljstva med državama.
Oglej si celoten članek

Japonska vlada bo nekdanjemu alpskemu smučarju Juretu Franku in prvemu slovenskemu premierju Lojzetu Peterletu podelila odlikovanji za njun prispevek pri spodbujanju prijateljstva med Slovenijo in Japonsko, so sporočili z japonskega veleposlaništva v Ljubljani.

Japonska vlada je v nedeljo razglasila tuje prejemnike jesenske izdaje cesarskih odlikovanj za letošnje leto, med katerimi sta tudi Franko in Peterle.

22. junij Dan Japonske 2019

Foto: Anže Petkovšek Jure Franko

Dobitnik srebrne medalje v veleslalomu na olimpijskih igrah v Sarajevu bo prejel red vzhajajočega sonca s srebrnimi žarki za svoj prispevek k spodbujanju izmenjav in prijateljstva med Japonsko in Slovenijo prek smučarskega športa, so navedli na veleposlaništvu.

Prvi slovenski premier, nekdanji zunanji minister in nekdanji evropski poslanec pa bo prejel veliko lento reda vzhajajočega sonca za svoj prispevek h krepitvi dvostranskih odnosov ter k spodbujanju prijateljstva in dobre volje med Japonsko in Slovenijo, pa tudi h krepitvi odnosov med Japonsko in Evropsko unijo, so še sporočili z japonskega veleposlaništva.

Video Peterle zaigral na orglice in požel bučen aplavz

Foto: Dejan Mijović 11.11.07, volilni stab, Lojze Peterle, predsedniske volitve, f

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.