Slovenija
815 ogledov

Japonska vlada odlikovala ta dva Slovenca

11. mesto: Kjoto, Japonska Žurnal24 main
Prispevek k spodbujanju prijateljstva med državama.

Japonska vlada bo nekdanjemu alpskemu smučarju Juretu Franku in prvemu slovenskemu premierju Lojzetu Peterletu podelila odlikovanji za njun prispevek pri spodbujanju prijateljstva med Slovenijo in Japonsko, so sporočili z japonskega veleposlaništva v Ljubljani.

Japonska vlada je v nedeljo razglasila tuje prejemnike jesenske izdaje cesarskih odlikovanj za letošnje leto, med katerimi sta tudi Franko in Peterle.

Gora Fuji 22. junij Kaj dogaja Dan Japonske 2019

Jure Franko | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Dobitnik srebrne medalje v veleslalomu na olimpijskih igrah v Sarajevu bo prejel red vzhajajočega sonca s srebrnimi žarki za svoj prispevek k spodbujanju izmenjav in prijateljstva med Japonsko in Slovenijo prek smučarskega športa, so navedli na veleposlaništvu.

Prvi slovenski premier, nekdanji zunanji minister in nekdanji evropski poslanec pa bo prejel veliko lento reda vzhajajočega sonca za svoj prispevek h krepitvi dvostranskih odnosov ter k spodbujanju prijateljstva in dobre volje med Japonsko in Slovenijo, pa tudi h krepitvi odnosov med Japonsko in Evropsko unijo, so še sporočili z japonskega veleposlaništva.

Peterle igra na orglice Video Svet Peterle zaigral na orglice in požel bučen aplavz

 11.11.07, volilni stab, Lojze Peterle, predsedniske volitve, f | Avtor: Dejan Mijović Dejan Mijović

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.