Kaj dogaja
73 ogledov

Dan Japonske 2019

Gora Fuji Pixabay
V soboto, 22. junija, bo na muzejski ploščadi na Metelkovi ulici v Ljubljani med 10. in 17. uro potekal Dan Japonske.

Dan Japonske je javna prireditev, na kateri obiskovalci z dejavnostmi na stojnicah, predavanji, prikazi in delavnicami na enem mestu izvedo veliko zanimivega o deželi vzhajajočega sonca. Kot organizatorja prireditve nastopata Genki center in Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji, ki k sodelovanju povabita tudi druge soorganizatorje ter številne sodelujoče, ki so v Sloveniji aktivni na področju promocije japonske kulture.

DEJAVNOSTI NA LETOŠNJI PRIREDITVI:

Novost letošnjega leta je nastop Tria Classico, ki se bo na glavnem odru predstavil s glasbenim koncertom. Na glavnem odru bo nastopila tudi skupina Douten taiko, ki bo odigrala na japonske tradicionalne bobne taiko. Prav tako boste lahko videli tradicionalni buyo ples, ter uživali v zvokih kota.

Iz dežele vzhajajočega sonca se nam bodo pridružili tudi ustvarjalci tradicionalnih soba rezancev, ki bodo pripravili degustacijo japonskih ajdovih rezancev.

Navdušenci tradicionalne kulture si boste lahko ogledali predstavitev čajne ceremonije, udeležili se boste lahko delavnice ikebane in japonske kaligrafije.

Tudi letos prihaja na prireditev japonsko prenosno svetišče Omikoshi iz svetišča v Yokohami、kjer se je mnogo let uporabljal na festivalih.

Pridružilo se nam bo tudi podjetje Toyota, olimpijski in paraolimpijski komite Slovenije. V duhu tokijskih olimpijskih iger 2020 bo pripraviljen prav poseben olimpijski kotiček z "Mini olimpijado".

Na otroškem kotičku bodo otroci imeli na voljo najrazličnejše delavnice ter ustvarjanje z japonskimi umetniki.

Obiskovalci se bodo lahko med drugim tudi učili japonskega jezika, se udeležili različnih predavanj o Japonski, si ogledali performanse japonskih umetnikov, preizkusili opremo za japonske borilne veščine in si ogledali demonstracije različnih borilnih veščin, se oblekli v tradicionalno japonsko poletno obleko yukata ter se naužili japonskih jedi in sladic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.