Svet
3365 ogledov

Peterle zaigral na orglice in požel bučen aplavz

Peterle igra na orglice
Evropski poslanec se je ob koncu mandata zahvalil in zaigral na orglice.

Evropski poslanec iz Slovenije Lojze Peterle (EPP/NSi) je ob zaključku zadnjega plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v tem mandatu v Strasbourgu na orglice zaigral evropsko himno Oda radosti. Požel je bučen aplavz kolegov v parlamentarni dvorani.

"Dragi kolegi, to so naše zadnje odločitve v tem mandatu. Rad bi se vam zahvalil za pet let enotnosti in različnosti. Naša odgovornost je, da Evropo držimo skupaj," je povedal Peterle in nato zaigral Odo radosti, je razvidno iz videoposnetka, ki ga je objavil tudi na Twitterju.

O njegovem nastopu je med drugim poročal tudi britanski BBC. 

Peterle se je v Evropski parlament prebil na vseh evropskih volitvah od leta 2004, ko je Slovenija vstopila v EU, in je slovenski evroposlanec z najdaljšim stažem. Kot tretji na listi Nove Slovenije bo nastopil tudi na volitvah 26. maja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
 • ode 12:58 21.april 2019.

  Zakaj ni za samopromocijo potegnil še svojega raka iz riti in ga postavil na mizo.

 • Kolr 00:21 19.april 2019.

  Smesen je. Ojoj. Noro. Skoda. Za tako placo je edin kar je naredu, da ne na koncu smesko. Skoda da me kot slovenca zastopa v eu. :(

 • Avatar stoychi
  stoychi 22:51 18.april 2019.

  komentatorji so večinoma dojeli vrednost Peterleta, če je pa res, da je 1991 pomagal sprazniti penzijski sklad in ga prenesti na privat račune v tujini bi bilo pa zanj bolje, da bi ves ta čas presedel v zaporu na Dobu.