Kako je mogoče, v Avstriji enak izdelek za pol cene?!

Foto: Profimedia
Marsikateri izdelek je v sosednji Avstriji precej cenejši kot pri nas.
Oglej si celoten članek

Eden od uporabnikov Facebooka je na svoji strani v času pred Valentinovim objavil fotografijo prodajnega kataloga trgovskega podjetja Müller iz Slovenije in sosednje Avstrije. 

V Lipnici za pol naše cene

"To je letak iz Lipnice in Maribora," je zapisal. Iz fotografije je razvidno, da se isti izdelki pri nas prodajajo po bistveno višjih cenah. Medtem ko je za parfum Lancome Tresor v Avstriji potrebno odšteti okoli 25 evrov, pri nas stane skoraj petdeset, torej dvakrat več. Tudi vsi drugi izdelki so, razvidno iz kataloga v Avstriji cenejši kot v Sloveniji. 

xxx

Pri Müllerju so nam pojasnili, zakaj se cene v Sloveniji in Avstriji tako razlikujejo. "Zaradi razlike v konkurenci, davkih in nabavnih cenah, se lahko zgodi, da so nekateri izdelki v nekaterih državah cenejši, spet drugi dražji," pojasnjujejo pri Müller Slovenija. "Pri določanju cen se namreč orientiramo po cenah na slovenskem trgu."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 24

  • 14:34 22. Februar 2019.

    Pri nas se preveč testerjev ponuca,..trg je pa manjši, kar seveda zahteva višje cene...več se proda, boljš je ...samo pri …

  • 16:04 20. Februar 2019.

    Samo neumni si delajo utvare, ... Za švabe smo bili in bomo ostali Balkanska banda! No, tudi lahi ne mislijo …

  • 08:21 20. Februar 2019.

    Ne rečem, da se v Avstriji in Nemčiji dobi nekatere izdelke ceneje kot pri nas, kot tudi verjetno obratno. Samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.