Slovenija
29966 ogledov

Kako je mogoče, v Avstriji enak izdelek za pol cene?!

Müller
Marsikateri izdelek je v sosednji Avstriji precej cenejši kot pri nas.

Eden od uporabnikov Facebooka je na svoji strani v času pred Valentinovim objavil fotografijo prodajnega kataloga trgovskega podjetja Müller iz Slovenije in sosednje Avstrije. 

V Lipnici za pol naše cene

"To je letak iz Lipnice in Maribora," je zapisal. Iz fotografije je razvidno, da se isti izdelki pri nas prodajajo po bistveno višjih cenah. Medtem ko je za parfum Lancome Tresor v Avstriji potrebno odšteti okoli 25 evrov, pri nas stane skoraj petdeset, torej dvakrat več. Tudi vsi drugi izdelki so, razvidno iz kataloga v Avstriji cenejši kot v Sloveniji. 

Pri Müllerju so nam pojasnili, zakaj se cene v Sloveniji in Avstriji tako razlikujejo. "Zaradi razlike v konkurenci, davkih in nabavnih cenah, se lahko zgodi, da so nekateri izdelki v nekaterih državah cenejši, spet drugi dražji," pojasnjujejo pri Müller Slovenija. "Pri določanju cen se namreč orientiramo po cenah na slovenskem trgu."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 24
  • TistoPravo 14:34 22.februar 2019.

    Pri nas se preveč testerjev ponuca,..trg je pa manjši, kar seveda zahteva višje cene...več se proda, boljš je ...samo pri nas je manj, in manj smo zmožni kupit..torej količinsko se tko ne da zniževat cen

  • GERE 16:04 20.februar 2019.

    Samo neumni si delajo utvare, ... Za švabe smo bili in bomo ostali Balkanska banda! No, tudi lahi ne mislijo drugače!

  • Lazanja365 08:21 20.februar 2019.

    Ne rečem, da se v Avstriji in Nemčiji dobi nekatere izdelke ceneje kot pri nas, kot tudi verjetno obratno. Samo v takih primerih kot je ta, pa dajte raje preverit novico v celoti, preden nekaj objavite samo zato, da dobite ...prikaži veče klike na napisane članke. Ta news je pač fake! Tukaj gre za 2 različna letaka, ki v svoji ponudbi potrošnikom ponujata različne izdelke (razlika je v militraži). Logično je da je parfum Lancome na nemškem letaku cenejši, ko pa je tam 30 ml na našem letaku pa 50 ml!!!