V katerih krajih so trenutno najhujše razmere z okužbami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Virus se širi nehomogeno, torej tam, kjer ima za to priložnost. Nekaj območij v Sloveniji pa trenutno izstopa po še posebej slabih podatkih, ena od regij zdrvela navzgor.
Oglej si celoten članek

Podrobnejši pogled v podatke Covid-19 Sledilnika kaže na to, da se stanje z okužbami v zadnjih dneh slabša praktično po vseh državi. To niti ni čudno glede na podatek, da je delež pozitivnih PCR testov vedno višji. V soboto je bilo pozitivnih 27,8 odstotka vseh testov, kar je najvišji delež po začetku januarja letos, ko so bile razmere v času tik pred obširnejšim začetkom cepljenja še posebej težke.

To ni dobro! Ogromen odstotek potrjenih okužb!

Izpolnjujejo se tudi opozorila strokovnjakov izpred nekaj tednov, da bo v naslednjih mesecih visoko-kužna delta različica virusa okužila vsakogar, ki ni že prebolevnik ali še ni bil ustrezno precepljen. Večina okužb se zgodi znotraj družine ali skupnega gospodinjstva.

Največja deleža okuženih sta v starostni skupini 15-24 let (18,8 odstotka) in 35-44 let (16,3 odstotka), zelo visok delež okužb je tudi v kategorijah 25-34 let in 45-54 let. Nad to starostjo je okužb bistveno manj. Velika večina okuženih ni bila cepljena.

V bolnišnici je dobre tri četrtine takšnih, ki doslej niso bili polno cepljeni, četrtina je že bila cepljena. Na intenzivni negi pa je delež že cepljenih nižji, pod 20 odstotki.

Izjava zdravnice Delta različica vse bolj brutalna, to so opažanja zdravnice

Zadnji podatki kažejo, da se razmere, tako kot je bilo navedeno že v petek, še naprej slabšajo na Ptuju in v njegovi okolici. Večja rast pa je tudi v Borovnici, Kobaridu, Tolminu stanje se še vedno ni umirilo v občini Žiri, kjer v zadnjih dneh beležijo velikanski skok okužb.

Kot regija pa trenutno izstopa Obalno-kraška, ki je v zadnjem tednu iz dnevnega povprečja 42 okužb na 100.000 prebivalcev poskočila na več kot 60 okužb. Sledijo Podravska, Goriška in Primorsko-notranjska regija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 37

  • 15:31 11. November 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 …

  • 01:17 11. November 2021.

    Jasno napisano. Umirajo covidni bolniki na navadnem oddelku, ker so tako šibkega zdravja zaradi vseh drugih bolezni, da jim ni …

  • 21:56 17. Oktober 2021.

    https://insajder.com/svet/avstralija-gradi-karantenske-vasi-za-tekoce-operacije-kdo-se-gradi-taborisca-za-necepljene S svetlobno brzino se uresničujejo napovedi teoretikov zarote. Tudi naša vlada je nedavno objavila javni razpis za karantenske zmogljivosti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.