Slovenija
46084 ogledov

V katerih krajih so trenutno najhujše razmere z okužbami

Okužba covid rešilec Profimedia
Virus se širi nehomogeno, torej tam, kjer ima za to priložnost. Nekaj območij v Sloveniji pa trenutno izstopa po še posebej slabih podatkih, ena od regij zdrvela navzgor.

Podrobnejši pogled v podatke Covid-19 Sledilnika kaže na to, da se stanje z okužbami v zadnjih dneh slabša praktično po vseh državi. To niti ni čudno glede na podatek, da je delež pozitivnih PCR testov vedno višji. V soboto je bilo pozitivnih 27,8 odstotka vseh testov, kar je najvišji delež po začetku januarja letos, ko so bile razmere v času tik pred obširnejšim začetkom cepljenja še posebej težke.

Covid-19 zdravnik sestra skafander okužba bolnišnica To ni dobro! Slovenija Ogromen odstotek potrjenih okužb!

Izpolnjujejo se tudi opozorila strokovnjakov izpred nekaj tednov, da bo v naslednjih mesecih visoko-kužna delta različica virusa okužila vsakogar, ki ni že prebolevnik ali še ni bil ustrezno precepljen. Večina okužb se zgodi znotraj družine ali skupnega gospodinjstva.

Največja deleža okuženih sta v starostni skupini 15-24 let (18,8 odstotka) in 35-44 let (16,3 odstotka), zelo visok delež okužb je tudi v kategorijah 25-34 let in 45-54 let. Nad to starostjo je okužb bistveno manj. Velika večina okuženih ni bila cepljena.

V bolnišnici je dobre tri četrtine takšnih, ki doslej niso bili polno cepljeni, četrtina je že bila cepljena. Na intenzivni negi pa je delež že cepljenih nižji, pod 20 odstotki.

Covid-19 Izjava zdravnice Zdravje Delta različica vse bolj brutalna, to so opažanja zdravnice

Zadnji podatki kažejo, da se razmere, tako kot je bilo navedeno že v petek, še naprej slabšajo na Ptuju in v njegovi okolici. Večja rast pa je tudi v Borovnici, Kobaridu, Tolminu stanje se še vedno ni umirilo v občini Žiri, kjer v zadnjih dneh beležijo velikanski skok okužb.

Kot regija pa trenutno izstopa Obalno-kraška, ki je v zadnjem tednu iz dnevnega povprečja 42 okužb na 100.000 prebivalcev poskočila na več kot 60 okužb. Sledijo Podravska, Goriška in Primorsko-notranjska regija.

Komentarjev 37
  • Kathy_Holmes 15:31 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Zala
    Zala 01:17 11.november 2021.

    Jasno napisano. Umirajo covidni bolniki na navadnem oddelku, ker so tako šibkega zdravja zaradi vseh drugih bolezni, da jim ni pomoči. Te bi umrli tudi od navadne gribe.

  • Kirka 21:56 17.oktober 2021.

    https://insajder.com/svet/avstralija-gradi-karantenske-vasi-za-tekoce-operacije-kdo-se-gradi-taborisca-za-necepljene S svetlobno brzino se uresničujejo napovedi teoretikov zarote. Tudi naša vlada je nedavno objavila javni razpis za karantenske zmogljivosti : https://www.gov.si/assets/ministrstva/MZ/DOKUMENTI/Javne-objave/Javni-pozivi/1_Javni_poziv_P.pdf