Okužba s koronavirusom se širi med slovenskimi vojaki

Foto: Epa
Foto: Epa
Okužbo s koronavirusom potrdili pri treh slovenskih vojakih.
Oglej si celoten članek

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri treh vojakih Slovenske vojske, ki delujejo v Natovi misiji Kfor na Kosovu, so za STA potrdili na Slovenski vojski. Vojaki so v karanteni v bazi Film City v Prištini, njihovo zdravstveno stanje pa je dobro, so dodali. Domov jih bodo prepeljali takoj, ko bo mogoče.

Predlog AVP Zaradi korone AVP predlaga revolucijo pri učenju vožnje

Kot so še navedli na SV, so o okužbi treh vojakov že obvestili njihove svojce. Pri njihovem prevozu domov predvidoma ne bo težav, bo pa vojska verjetno uporabila lastne zmogljivosti.

Po prihodu domov jih bodo namestili v eni od ustanov javnega zdravstvenega sistema, kjer bo zanje primerno poskrbljeno, so še povedali na SV.

O okužbi treh slovenskih vojakov s koronavirusom na Kosovu je sicer prvi poročal portal 24ur.com.

Foto: Epa Koronavirus v Sloveniji

To pravi vlada! Piknik med prazniki? To pravi vlada!

Na misiji 250 slovenskih vojakov

Dodali so, da je v misiji Kfor, v kateri je vse skupaj okoli 250 slovenskih vojakov, potrjenih tudi več okužb med vojaki drugih držav. Natančnega števila nimajo.

UKC objavil video Medtem ko čakamo na plačane respiratorje iz tujine, imamo doma slovenskega

Naloge slovenskih vojakov, ki so na Kosovu nameščeni v več bazah, vključujejo vzdrževanje varnega in stabilnega okolja, zagotavljanje pogojev za prenos odgovornosti civilnim oblastem, izvajanje kontrole na komunikacijah in kontrolnih točkah, varovanje objektov posebnega pomena ter izvajanje projektov civilno-vojaškega sodelovanja.

Predlog Predlog: Tako se bo treba poleti obnašati na hrvaških plažah

Okužbo z novim koronavirusom so sicer pred tem potrdili že pri pripadniku Slovenske vojske, ki je deloval v misiji v Maliju. Domov so ga prepeljali sredi meseca. Po navedbah SV je njegovo zdravstveno stanje dobro, ni bil pa še odpuščen iz bolnišnice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • ode
    12:31 26. April 2020.

    Okužiš se z bližnjim stikom z okuženo osebo. Kakšne bližnje stike in s kom imajo slo. vojaki na misijah?

  • 18:39 25. April 2020.

    Tudi vojska ne želi mask iz toaletnega papirja z gumicama ? Komu so potem namenjene ? Zaradi tega bi morali …

  • 16:48 25. April 2020.

    Najprej rabijo kondome,potem pa maske......ali pa obratno............

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.