Slovenija
4867 ogledov

Okužba s koronavirusom se širi med slovenskimi vojaki

Koronavirus v Sloveniji Epa
Okužbo s koronavirusom potrdili pri treh slovenskih vojakih.

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri treh vojakih Slovenske vojske, ki delujejo v Natovi misiji Kfor na Kosovu, so za STA potrdili na Slovenski vojski. Vojaki so v karanteni v bazi Film City v Prištini, njihovo zdravstveno stanje pa je dobro, so dodali. Domov jih bodo prepeljali takoj, ko bo mogoče.

Šola vožnje Predlog AVP Avto Zaradi korone AVP predlaga revolucijo pri učenju vožnje

Kot so še navedli na SV, so o okužbi treh vojakov že obvestili njihove svojce. Pri njihovem prevozu domov predvidoma ne bo težav, bo pa vojska verjetno uporabila lastne zmogljivosti.

Po prihodu domov jih bodo namestili v eni od ustanov javnega zdravstvenega sistema, kjer bo zanje primerno poskrbljeno, so še povedali na SV.

O okužbi treh slovenskih vojakov s koronavirusom na Kosovu je sicer prvi poročal portal 24ur.com.

Koronavirus v Sloveniji | Avtor: Epa Epa

Košara za piknik. To pravi vlada! Slovenija Piknik med prazniki? To pravi vlada!

Na misiji 250 slovenskih vojakov

Dodali so, da je v misiji Kfor, v kateri je vse skupaj okoli 250 slovenskih vojakov, potrjenih tudi več okužb med vojaki drugih držav. Natančnega števila nimajo.

Covid-19: UKC Maribor UKC objavil video Zdravje Medtem ko čakamo na plačane respiratorje iz tujine, imamo doma slovenskega

Naloge slovenskih vojakov, ki so na Kosovu nameščeni v več bazah, vključujejo vzdrževanje varnega in stabilnega okolja, zagotavljanje pogojev za prenos odgovornosti civilnim oblastem, izvajanje kontrole na komunikacijah in kontrolnih točkah, varovanje objektov posebnega pomena ter izvajanje projektov civilno-vojaškega sodelovanja.

Plaža na Hvaru Predlog Popotnik Predlog: Tako se bo treba poleti obnašati na hrvaških plažah

Okužbo z novim koronavirusom so sicer pred tem potrdili že pri pripadniku Slovenske vojske, ki je deloval v misiji v Maliju. Domov so ga prepeljali sredi meseca. Po navedbah SV je njegovo zdravstveno stanje dobro, ni bil pa še odpuščen iz bolnišnice.

Komentarjev 14
 • ode 12:31 26.april 2020.

  Okužiš se z bližnjim stikom z okuženo osebo. Kakšne bližnje stike in s kom imajo slo. vojaki na misijah?

 • Avatar Leon
  Leon 18:39 25.april 2020.

  Tudi vojska ne želi mask iz toaletnega papirja z gumicama ? Komu so potem namenjene ? Zaradi tega bi morali bademajstra javno obesiti na Trgu revolucije .

 • fasader56 16:48 25.april 2020.

  Najprej rabijo kondome,potem pa maske......ali pa obratno............