Ministrica: Na vas se obračam z veliko prošnjo

Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Ministrica Simona Kustec se je dan pred uvedbo obveznega samotestiranja obrnila na javnost "z veliko prošnjo".
Oglej si celoten članek

V sredo se v osnovnih in srednjih šolah začenja obvezno samotestiranje, ki ga bodo učenci in dijaki, ki niso cepljeni ali preboleli bolezni v zadnjih 180 dneh, morali pod nadzorom za to določene osebe izvajati trikrat tedensko. Starši so morali v začetku tega tedna podati soglasje k samotestiranju, če ga ne bodo, bodo otroci morali ostati doma, pouk zanje pa bo potekal na daljavo. Izjema so srednje šole, o čemer smo pisali v članku Za tiste, ki se ne bodo želeli samotestirati, razumevanja očitno ne bo

Danes se pristojni na ministrstvu še enkrat sestajajo z ravnatelji osnovnih šol. 

Danes se je na javnost obrnila ministrica za šolstvo Simona Kustec. "Korona virus je med nami ta trenutek prisoten bolj, kot kadarkoli do sedaj. Veliko, preko 40.000 vas je ta hip bolnih prav zaradi tega virusa, v bolnišnicah se zdravi več kot tisoč covid bolnikov," je o težkih razmerah dejala ministrica. 

Slovenija Hitri test za samotestiranje veljaven tudi za druge dejavnosti, vendar pozor!

"Naša naloga v šolskem prostoru ta trenutek je, da naredimo vse, kar lahko, da bodo naši otroci in njihovi učitelji navkljub vsemu lahko čim bolj običajno živeli dalje. Da bodo lahko hodili v šolo in bili zdravi. Zato se danes se na vas obračam z veliko prošnjo. Prošnjo, da pomagate. Da zaupate stroki, da bodo lahko otroci, predvsem najmlajši med njimi, lahko še naprej obiskovali pouk v šolah. Ta trenutek je način, da šola ostane za zdravje varen prostor, da bo lahko še vedno odprta, poleg spoštovanja obveznega nošenja zaščitne maske ter ostalih priporočil epidemiološke stroke tudi obvezno samotestiranje vseh učenk in učencev," je pozvala.

Celoten nagovor si lahko ogledate v spodnjem posnetku. 

Slovenija To je razlog, da se učenci ne morejo samotestirati s testi na slino

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:27 16. November 2021.

    Nekateri starši so proti testiranju, torej so za šolo "na daljavo". In to samo zaradi tega, ker nočejo javno priznati …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.