Mussolinijeva vnukinja Igorju Šoltesu: "Va fan culo*!"

Foto: Žurnal24 Igor Šoltes Foto: Epa Alessandra Mussolini
Neverjetni prizori iz Evropskega parlamenta, kjer se je evropska poslanka in vnukinja Benita Mussolinija spravila na Igorja Šoltesa, vnuka Edvarda Kardelja.
Oglej si celoten članek

"Gospod predsednik vlade, govorite o sožitju v Evropi, o solidarni Evropi in Evropi brez delitev. Ob tem pa vaš notranji minister in predsednik Evropskega parlamenta dajeta izjave, ki dajejo vtis, da obujata ideologijo, ki je Evropo pahnila v temačne vojne čase. Govorim o dogodkih pred nekaj dnevi v Bazovici. Zdi se, kot da bi bile vse žrtve zaman," je na plenarnem zasedanju v Strasbourgu dejal Šoltes, sicer vnuk jugoslovanskega politika Edvarda Kardelja. 

Predsednika evropskega parlamenta je še nagovoril, češ da ruši sožitje, tepta vrednote Evropske unije in zanika zgodovino: "To je nedoumljivo in žaljivo do vseh, ki so dali življenja, da lahko ljudje ob slovensko-italijanski meji danes živijo v miru. Tako ravnanje in te besede je treba ostro obsoditi in tudi po sporočilih, ki jih ves čas dobivam iz domovine, mislim, da je moja dolžnost, da vas na tem mestu v imenu mojih rojakov iz Slovenije in Italije pozovem k odstopu!"

Foto: Epa Alessandra Mussolini

Evropska poslanka Alessandra Mussolini, vnukinja italijanskega fašističnega voditelja Benita Mussolinija, je med govorom Igorja Šoltesa ves čas nergala, v nekem trenutku pa celo zavpila: "Va fan culo*!"

Odziv "Otrok, ki so ga ubili nacisti, ni drugačen od otroka, ki so ga ubili komunisti"

Slovenija Izjemno ostra izjava Boruta Pahorja

Pozorno poslušajte posnetek od 55 sekunde dalje. 

dezurni@zurnal24.si

*odj***

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 17:18 16. Februar 2019.

    Upajmo, da ne bo več dolgo tam.

  • 08:20 15. Februar 2019.

    dediči fašizma in nacizma v EU parlamentu

  • 20:13 14. Februar 2019.

    In narod bo kar ploskal politikom, ki to so že po rodbini. A se res ljudje ne znajo zbuditi?? Zelo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.