Na Kreka naj bi pritisnili, da zamenja Fafangla

Foto: Bor Slana/STA
Foto: Bor Slana/STA
Oglej si celoten članek

Spletni portal Necenzurirano.si piše, da je prvi epidemiolog Nacionalnega inštituta za javno zdravje Mario Fafangel zaradi nekaterih nastopov v javnosti padel v nemilost predsednika vlade Janeza Janše

Zmotil naj bi ga predvsem nastop na zadnji tiskovni konferenci, ko je Fafangel predlagal, da se šole odprejo do petega razreda za vse regije ter odpravi omejitev gibanja na regije in občine. Dejal je tudi, da sam "vidi malo učinka pri omjitvi gibanja ponoči", saj zaradi ukrepov, ki so v veljavi, nočnega žvljenja ni. 

Mario Fafangel ''Vladi smo predlagali odprtje šol do 5. razreda in odprtje občin''

Predsednik vlade Janez Janša je na novinarski konferenci, ki je temu sledila o tem dejal: "Treba je reči tudi, da je gospod Fafangel v. d. Centra za nalezljive bolezni na NIJZ, v svetovalni skupini ministra za zdraveje pa je še vrsta drugih epidemiologov in strokovnjakov in ker so bila mnenja različna, pričakujemo, da se bodo med sabo uskladili". V strokovni skupini ministrstva za zdravje je epidemiologinja Irena Grmek Košnik

Slovenija Vlada o sproščanju ukrepov: Bo Janša držal obljubo?

Pri Necenzurirano.si so zapisali, da so že takrat neuradno izvedeli, da so iz vladnih vrst direktorju NIJZ Milanu Kreku dali evdeti, da si želijo na položaju prvega epidemiologa videti novo ime. Končno odločitev o tem naj bi Krek takrat preložil na obdobje po imenovanju novega ministra za zdravje. V zadnjih dneh naj bi zato Fafangel od Kreka želel dobiti zagotovila, da bo ostal na položaju, a jih od po neuradnih informacijah ni dobil.

Covid-19 Fafangel se je razpisal o tem, česa ga je v Sloveniji strah Slovenija Fafangel: Nekateri ukrepi nimajo smisla Intervju Dr. Mario Fafangel: "Okoli 40 odstotkov okužb je asimptomatskih"

O novem kandidatu za ministra Janeza Pokljukarja bodo poslanke in poslanci glasovali še danes. Med možnimi kandidati za novega direktorja centra za nalezljive bolezni se zdaj omenjata Irena Grmek Košnik s kranjske območne enote NIJZ, ki je bila že do zdaj članica vladne strokovne skupine, in dosedanja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne, sicer specializantka epidemiologije. Mario Fafangel vodi center za nalezljive bolezni od začetka maja. Na tem položaju je zamenjal Majo Sočan, ki je pred tem odstopila tudi iz vladne strokovne skupine za covid-19. V tistem času je morala NIJZ zapustiti tudi direktorica Nina Pirnat, ter kmalu za tem njen naslednik Ivan Eržen.

Covid-19 Po dolgem času pred kamere stopil Mario Fafangel Covid-19 Mario Fafangel zapustil vladno strokovno skupino Slovenija Fafangel: To je ključna napaka, ki jo delamo Slovenija Fafangel besen: Ljudem ne bomo odrejali omejevanja gibanja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 17:58 23. Februar 2021.

    Necenzurirano,smet od novinarstva,če takemu časopisu verjameš,moraš biti zelo umsko prizadet.

  • 13:32 23. Februar 2021.

    Tako se dogaja, če rečeš nekaj kar šefu ni všeč, tako bo kot jaz rečem, če ti ni všeč, te …

  • 12:41 23. Februar 2021.

    Pa saj tudi Titu ni smel noben oponirati. Po komu mislite, da se ta psihopat zgleduje. Za koga, za Tvita! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.