Na rečnem dnu odkrili moško truplo

Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Foto: Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Policistom je za nesrečo povedal njegov prijatelj.
Oglej si celoten članek

Črnomaljski policisti so pri Vukovcih v Beli krajini s pomočjo potapljačev na rečnem dnu včeraj našli truplo moškega, ki naj mu ne bi uspelo preplavati Kolpe pri nezakonitem prehodu državne meje. Sledov nasilja na truplu niso našli.

S Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da so pri Vukovcih v ponedeljek nekaj pred 14. uro izsledili in prijeli 19-letnega maroškega državljana, ki je preplaval Kolpo in nezakonito prestopil tamkajšnjo državno mejo. Ta je nato policistom povedal, da je poskušal Kolpo preplavati skupaj s prijateljem, ki pa mu reke ni uspelo prečkati in je pri tem utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga sicer skušal rešiti, a mu ni uspelo, je pojasnil.

Svet Iz reke Krke potegnili truplo 16-letnika

Črnomaljski policisti so potem nemudoma poklicali črnomaljske in viniške gasilce, ki so z reševalnim čolnom in s tremi potapljači pregledali Kolpino strugo in proti večeru našli utopljenčevo truplo.

O najdbi so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko, zdravnica pa je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo.

Z novomeške PU so še sporočili, da so črnomaljski policisti pri Učakovcih v ponedeljek okoli 6.30 prijeli tudi maroškega državljana, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v okolici Žuničev pa okoli 8. ure še dva alžirska državljana.

Opozorila Nov milijonski val migrantov?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:05 10. April 2018.

    Tisti, ki so nasprotovali žične ograje, naj gredo na mejo ustavljat pribežnike.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.