Slovenija
5873 ogledov

Na rečnem dnu odkrili moško truplo

Narasla reka Žurnal24 main *Fotografija je simbolična
Policistom je za nesrečo povedal njegov prijatelj.

Črnomaljski policisti so pri Vukovcih v Beli krajini s pomočjo potapljačev na rečnem dnu včeraj našli truplo moškega, ki naj mu ne bi uspelo preplavati Kolpe pri nezakonitem prehodu državne meje. Sledov nasilja na truplu niso našli.

S Policijske uprave Novo mesto sporočajo, da so pri Vukovcih v ponedeljek nekaj pred 14. uro izsledili in prijeli 19-letnega maroškega državljana, ki je preplaval Kolpo in nezakonito prestopil tamkajšnjo državno mejo. Ta je nato policistom povedal, da je poskušal Kolpo preplavati skupaj s prijateljem, ki pa mu reke ni uspelo prečkati in je pri tem utonil. Ko se je začel potapljati, naj bi ga sicer skušal rešiti, a mu ni uspelo, je pojasnil.

Hrvaška policija Svet Iz reke Krke potegnili truplo 16-letnika

Črnomaljski policisti so potem nemudoma poklicali črnomaljske in viniške gasilce, ki so z reševalnim čolnom in s tremi potapljači pregledali Kolpino strugo in proti večeru našli utopljenčevo truplo.

O najdbi so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko, zdravnica pa je za pokojnega odredila sanitarno obdukcijo.

Z novomeške PU so še sporočili, da so črnomaljski policisti pri Učakovcih v ponedeljek okoli 6.30 prijeli tudi maroškega državljana, ki je nezakonito prestopil državno mejo, v okolici Žuničev pa okoli 8. ure še dva alžirska državljana.

Begunci v Idomeni Opozorila Svet Nov milijonski val migrantov?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 15:05 10.april 2018.

    Tisti, ki so nasprotovali žične ograje, naj gredo na mejo ustavljat pribežnike.

Sorodne novice