Svet
16275 ogledov

Iz reke Krke potegnili truplo 16-letnika

Hrvaška policija Pixsell
Iskali so ga dva tedna.

Danes nekaj pred enajsto dopoldan so dvajset metrov od otoka Visovac našli moško truplo. Z identifikacijo so potrdili, da gre za mladoletnika, ki je izginil 24. marca letos, poroča šibeniški.hr.

Iskalna akcija na Visovačkem jezeru 16-letnika še iščejo Svet "Slišal sem 'Na pomoč, tonem' in videl fanta, ki maha z rokami"

Gre za 16-letnika, ki se je skupaj s tremi vrstniki prevrnil z 2,5 metra dolgim čolnom, s katerim so se želeli priti do otočka Visovac sredi Krke v Narodnem parku Krka. Trije fantje so po nesreči uspeli priplavati do obale, F. S. pa je utonil.

Iskali so ga 15 dni, včeraj ga je iskalo 40 ljudi z enajst čolni, danes pa so ga končno našli. Truplo so na gladini našli skoraj na istem mestu, kjer so se fantje prevrnili. Čeprav so potapljači ta kraj, kjer je voda globoka 15 metrov, večkrat preiskali, ga očitno zaradi slabe vidljivosti niso našli, danes pa je truplo priplavalo na površino.

Po poročanju hrvaške javne televizije ga je prvi zagledal vernik, ki se je odpravljal k maši. Na otočku je namreč samostan.

Iskalna akcija na Visovačkem jezeru | Avtor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Dusko Jaramaz/PIXSELL

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:07 10.april 2018.

    Jutri ali pojutrišnjem , 11. ali 12 . , se bo pojavil tudi izgubljeni Italijan !