Na velikonočno nedeljo je Hojs kljub omejitvi gibanja obiskal vikend

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Za veliko noč so še veljala strožja pravila.
Oglej si celoten članek

Na velikonočno nedeljo, ko so še veljala strožja pravila, glede prehajanja občinskih meja, je notranji minister Aleš Hojs po poročanju nacionalne televizije RTV SLO obiskal družinsko počitniško hišo v bližini Metlike.

Slovenija Rahlja se omejitev gibanja: Lahko greste v drugo občino, če …

Na ministrstvu so za nacionalno televizijo pojasnili: "Minister se je ustavil spotoma, da bi pomagal osebi, ki potrebuje podporo, kar je dovoljena izjema po Odloku o prepovedi gibanja izven občin."

Kot dodajajo na RTV SLO, na ministrstvu niso pojasnili, ali je pomagal sorodniku. Prav tako zaradi varovanja osebnih podatkov niso želeli razkriti, ali ta oseba, ki je potrebovala pomoč, živi na naslovu vikenda ali na območju naselja. 

Koronavirus Omejitev gibanja na občino gre na ustavno sodišče

Istega dne je minister obiskal tudi policiste na meji in vojake na Trdinovem vrhu, a sam, brez sodelavcev in varnostnikov. 

Lastnica vikenda je po poročanju nacionalne televizije tašča notranjega ministra Aleša Hojsa. 

Sprejeti še dodatni ukrepi Od polnoči prepoved gibanja izven občine prebivališča

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 46

  • 18:45 22. April 2020.

    SDS policija,kriminalcu Kanglerju glih sede oz.mafijski drzavi kot sekretar na MNZ.in Jansa kiriminal za predsednika vlade.

  • 15:25 22. April 2020.

    No, jaz sem tudi šel da svoj vikend. In, pa kaj pol.

  • 14:44 22. April 2020.

    se ne sekiram zarad takih malenkosti, ki niso niti omebe vredne...babje čenče...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.