Na vidiku podražitev vozovnic

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Ljubljanski mestni svetniki bodo odločali o podražitvi enkratne avtobusne vozovnice Ljubljanskega potniškega prometa.
Oglej si celoten članek

Enkratna avtobusna vozovnica Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) naj bi se tako skladno s predlogom podražila za 10 centov in bi tako po novem stala 1,3 evra. Hkrati s podražitvijo pa bi uvedli tudi letne imenske splošne vozovnice in letne upokojencske vozovnice. 

Za letno splošno vozovnico bi bilo treba odšteti 365 evrov in bi omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan. Letna upokojenska vozovnica pa bi stala 220 evrov in bi omogočala neomejeno število voženj za 0,60 evra na dan. 

Če bo mestni svet spremembe potrdil, bi nove cene začele veljati 1. aprila.

Razburjenje LPP pojasnjuje, zakaj ukinja avtobuse

Višje parkirnine?

Mestni svet bo razpravljal tudi o dvigu cene parkirnin v ožjem središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Predlog predvideva, da parkirnina za garažne hiše za stanovalce ostaja enaka, prav tako se ne bi spreminjala višina parkirnine na P&R parkiriščih in v tretji coni parkiranja, se bo pa ta za 10 centov na uro podražila v prvi in drugi coni.

Višje cene Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

Premik tudi za Ikeo?

Na dnevnem redu imajo svetniki med drugim tudi predlog Ikee za spremembo prostorskega načrta na območju načrtovanega trgovskega središča. S sklepom bi svetniki Ikei omogočili začetek gradnje, tudi če še ne bo v celoti zgrajena južna dostopna cesta do nakupovalnega središča. Švedski velikan bi lahko nato zaprosil za potrebna dovoljenja za začetek gradnje.

Slovenija Še to manjka, pa se lahko v Ljubljani začne gradnja Ikee

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • MK
    11:10 18. Februar 2019.

    vi samo dalje volite barabe...

  • 10:46 18. Februar 2019.

    Vsakič, ko župan v LJ dvigne cene in že tako obubožanem prebivalcem, še bolj oteži življenje, ovce potrebne guljenja pred …

  • 10:39 18. Februar 2019.

    Če bi opzimizirali financne tokove v mestnih podjetjih, bi razumel podražitev, kot nov investicijski cikel, tako pa je le polnjenje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.