Slovenija
683 ogledov

Na vidiku podražitev vozovnic

LPP Anže Petkovšek
Ljubljanski mestni svetniki bodo odločali o podražitvi enkratne avtobusne vozovnice Ljubljanskega potniškega prometa.

Enkratna avtobusna vozovnica Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) naj bi se tako skladno s predlogom podražila za 10 centov in bi tako po novem stala 1,3 evra. Hkrati s podražitvijo pa bi uvedli tudi letne imenske splošne vozovnice in letne upokojencske vozovnice. 

Za letno splošno vozovnico bi bilo treba odšteti 365 evrov in bi omogočala neomejeno število voženj za en evro na dan. Letna upokojenska vozovnica pa bi stala 220 evrov in bi omogočala neomejeno število voženj za 0,60 evra na dan. 

Če bo mestni svet spremembe potrdil, bi nove cene začele veljati 1. aprila.

LPP Razburjenje Slovenija LPP pojasnjuje, zakaj ukinja avtobuse

Višje parkirnine?

Mestni svet bo razpravljal tudi o dvigu cene parkirnin v ožjem središču mesta in v parkirnih hišah, ki jih upravlja občina. Predlog predvideva, da parkirnina za garažne hiše za stanovalce ostaja enaka, prav tako se ne bi spreminjala višina parkirnine na P&R parkiriščih in v tretji coni parkiranja, se bo pa ta za 10 centov na uro podražila v prvi in drugi coni.

Euro Višje cene Slovenija Primite se za denarnice, vse to bo po novem dražje!

Premik tudi za Ikeo?

Na dnevnem redu imajo svetniki med drugim tudi predlog Ikee za spremembo prostorskega načrta na območju načrtovanega trgovskega središča. S sklepom bi svetniki Ikei omogočili začetek gradnje, tudi če še ne bo v celoti zgrajena južna dostopna cesta do nakupovalnega središča. Švedski velikan bi lahko nato zaprosil za potrebna dovoljenja za začetek gradnje.

Ikea Slovenija Še to manjka, pa se lahko v Ljubljani začne gradnja Ikee

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • MK 11:10 18.februar 2019.

    vi samo dalje volite barabe...

  • boogin1 10:46 18.februar 2019.

    Vsakič, ko župan v LJ dvigne cene in že tako obubožanem prebivalcem, še bolj oteži življenje, ovce potrebne guljenja pred magistratom vzdihujejo in padajo v trans, kako sposoben župan da je in dober menedžer in vpijejo: ŠE, ŠE, ŠE,...

  • jakec1575 10:39 18.februar 2019.

    Če bi opzimizirali financne tokove v mestnih podjetjih, bi razumel podražitev, kot nov investicijski cikel, tako pa je le polnjenje kalnih voda z denarjem meščakov in vozacev.