Načelnost po Jankovićevo

Narod oguliti, bogati se lahko znajdejo.
Oglej si celoten članek

Foto: Saša Despot Borut Hočevar. Zoran Janković tolerira odliv kapitala v davčne oaze, hkrati pa napoveduje dvig DDV, če bo premier. Približno tako je sinoči opozoril Milan Lukič v Odmevih. Šef združenja delodajalcev sicer Jankovića ni imenoval, bilo pa je povsem jasno, na koga je meril. Spomnimo: del kapitala Jankovićevih sinov je na Cipru.

Podobno je pri Golobiču. Tudi on zagovarja višji DDV, ima pa kapitalski vložek v davčno prijazni Nizozemski. Za razliko od Zorana Jankovića je kapital prenesel na tuje kar sam.

Lukičevo opozorilo je povsem na mestu.

Za običajnega podjetnika namreč ni sporno, če premika svoj denar po EU in išče državo, ki mu bo pobrala najmanj. Za ministra, sploh pa za premierja, pa ni sprejemljivo, če takšno ravnanje tolerira. Še več, kandidat za premierja mora sodržavljane spodbujati, da bodo plačali davke v domovini. Predsedniku vlade mora biti proračun svetinja, ne pa vreča, ki naj jo polnijo drugi. Še zlasti je takšna toleranca nesprejemljiva, če kandidat za bodočega šefa vlade napoveduje, da bo sodržavljanom nabil davke. Sporočilo je jasno: narod je treba oguliti, nič pa ni hudega, če se bogati znajdejo po svoje.

Jankovićev problem ni samo v načelnosti. Težavo ima tudi pri razumevanju razlike med podjetniškimi in državniškimi principi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • xy
    20:45 16. November 2011.

    JA full smrdi po tebi Njavro že od 1990 leta naprej, ko ste si Jajčkoti polnili žepe na račun<br />Slovencev. …

  • 17:08 16. November 2011.

    Bravo, slab komentar. Sinovi in očetje delajo skupaj in se strinjajo z vsem! Jankovič je zadnjič moral priznati po TV, …

  • xy
    16:28 16. November 2011.

    Saj kot premier jih tudi bo ;), sicer mu bo težko popravljati za Jajčkotom

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.