Slovenija
35 ogledov

Načelnost po Jankovićevo

Narod oguliti, bogati se lahko znajdejo.

Borut Hočevar. | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zoran Janković tolerira odliv kapitala v davčne oaze, hkrati pa napoveduje dvig DDV, če bo premier. Približno tako je sinoči opozoril Milan Lukič v Odmevih. Šef združenja delodajalcev sicer Jankovića ni imenoval, bilo pa je povsem jasno, na koga je meril. Spomnimo: del kapitala Jankovićevih sinov je na Cipru.

Podobno je pri Golobiču. Tudi on zagovarja višji DDV, ima pa kapitalski vložek v davčno prijazni Nizozemski. Za razliko od Zorana Jankovića je kapital prenesel na tuje kar sam.

Lukičevo opozorilo je povsem na mestu.

Za običajnega podjetnika namreč ni sporno, če premika svoj denar po EU in išče državo, ki mu bo pobrala najmanj. Za ministra, sploh pa za premierja, pa ni sprejemljivo, če takšno ravnanje tolerira. Še več, kandidat za premierja mora sodržavljane spodbujati, da bodo plačali davke v domovini. Predsedniku vlade mora biti proračun svetinja, ne pa vreča, ki naj jo polnijo drugi. Še zlasti je takšna toleranca nesprejemljiva, če kandidat za bodočega šefa vlade napoveduje, da bo sodržavljanom nabil davke. Sporočilo je jasno: narod je treba oguliti, nič pa ni hudega, če se bogati znajdejo po svoje.

Jankovićev problem ni samo v načelnosti. Težavo ima tudi pri razumevanju razlike med podjetniškimi in državniškimi principi.

Komentarjev 15
  • xy 20:45 16.november 2011.

    JA full smrdi po tebi Njavro že od 1990 leta naprej, ko ste si Jajčkoti polnili žepe na računSlovencev. Po tvojem tudi Gorenje nebi smelo prestavljati proizvodnje iz Slovenije v Srbijo ker je v Sloveniji preveč nezaposlenih? Zakaj pa ...prikaži več tvoj Jajčko ne prizna naše pravne države? Zakaj se izmika plačilu kazni? Jajčko je ustvaril take davke, zato pa podjetniki bežijo iz Slovenije. Jaz in moj sin ne delava skupaj in se ne strinjava z vsem, o čudež zdaj sva pa že dva z Jankovičem. Pa tudi Kristus se ni z vsem strinjal z svetim očetom. A zdaj smo pa že 3 o ti čudež? Njavro raje se prim dela ki ga obladaš pa še to ti bo odklenkalo ko vas bo Kunstelj še bolj namočil.

  • puelasedulaest 17:08 16.november 2011.

    Bravo, slab komentar. Sinovi in očetje delajo skupaj in se strinjajo z vsem! Jankovič je zadnjič moral priznati po TV, da bi Slovenci morali plačevati davke v Sloveniji. Dodati bi moral razen mojih sinov. Pa tudi zakaj ne plačajo Stolniku ...prikaži več tisto kar so mu dolžni? Saj obstoja ja pravnomočna sodba, ki pa jo Jankoviči nogirajo, torej ne spoštujejo sodbe sodišča. Norčki pa mu nasedajo. Smrdi, smrdi, kakoooooosmrdi!

  • xy 16:28 16.november 2011.

    Saj kot premier jih tudi bo ;), sicer mu bo težko popravljati za Jajčkotom