Namigi o odpovedanih dodatnih dozah. Janša odločno: "Ni res!"

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Odziv premierja na namige, da Slovenija ne sodeluje v dodatni nabavi cepiva.
Oglej si celoten članek

Na Twitterju se je razširila vest, ki jo je izpostavil novi Spiegel; ta navaja, da je Slovenija med sedmimi članicami, ki ne sodelujejo v delitvi dodatnih sto milijonov doz Biontechovega cepiva. 

Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval z besedami, da to ne drži in da je bilo to že večkrat pojasnjeno. "Slovenija sodeluje v skupni dodatni nabavi. Naročili smo dodatnih milijon odmerkov cepiva BioNTech-Pfizer." 

Da je Slovenija med državami, ki niso naročile vseh odmerjenih cepiv, je poročal tudi Politico. Čerpav naj bi bili upravičeni do šesto tisoč in več odmerkov, naj bi Slovenija zagotovila zgolj 26 tisoč odmerkov cepiva Moderne. 

Janša je že na včerajšnji tiskovni konferenci rekel, da to sliši prvič. "Obratno, odkar jaz začasno opravljam funkcijo ministra za zdravje, smo dodatno naročili milijon doz cepiva in se o takšni številki pogovarjamo tudi danes. Kjerkoli lahko čim prej dobimo dodatna cepiva, jih tudi naročimo." 

Politico sicer navaja, da naj bi manj odmerkov kupile tudi Poljska, Bolgarija in Grčija. O tem poroča tudi nemški Spiegel, ki se sklicuje na zaupne dokumente. Po njihovih podatkih si je Nemčija na račun držav, ki cepiva niso naročile, pridobila 50,5 milijonov doz cepiva. 

ogorčeni Janši očitajo prirejanje videoposnetka Zdravje Smrt po cepljenju. To je ugotovila strokovna skupina.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 52

  • 20:59 9. Januar 2021.

    Mah, jaz se ne sekiram. se mam čist vredu če je tko alpa drugač.

  • 20:24 9. Januar 2021.

    Morda pa je desusov ministrski krulež skupaj s kahlom sam kaj delal na svojo roko!

  • 19:34 9. Januar 2021.

    Oglašajo se puškokuruzniki nesposobneži s popravci, praznoslamomladci kučanci in rojeni bedaki

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.