Slovenija
19578 ogledov

Namigi o odpovedanih dodatnih dozah. Janša odločno: "Ni res!"

Janez Janša Vlada RS
Odziv premierja na namige, da Slovenija ne sodeluje v dodatni nabavi cepiva.

Na Twitterju se je razširila vest, ki jo je izpostavil novi Spiegel; ta navaja, da je Slovenija med sedmimi članicami, ki ne sodelujejo v delitvi dodatnih sto milijonov doz Biontechovega cepiva. 

Premier Janez Janša se je na Twitterju odzval z besedami, da to ne drži in da je bilo to že večkrat pojasnjeno. "Slovenija sodeluje v skupni dodatni nabavi. Naročili smo dodatnih milijon odmerkov cepiva BioNTech-Pfizer." 

Da je Slovenija med državami, ki niso naročile vseh odmerjenih cepiv, je poročal tudi Politico. Čerpav naj bi bili upravičeni do šesto tisoč in več odmerkov, naj bi Slovenija zagotovila zgolj 26 tisoč odmerkov cepiva Moderne. 

Janša je že na včerajšnji tiskovni konferenci rekel, da to sliši prvič. "Obratno, odkar jaz začasno opravljam funkcijo ministra za zdravje, smo dodatno naročili milijon doz cepiva in se o takšni številki pogovarjamo tudi danes. Kjerkoli lahko čim prej dobimo dodatna cepiva, jih tudi naročimo." 

Politico sicer navaja, da naj bi manj odmerkov kupile tudi Poljska, Bolgarija in Grčija. O tem poroča tudi nemški Spiegel, ki se sklicuje na zaupne dokumente. Po njihovih podatkih si je Nemčija na račun držav, ki cepiva niso naročile, pridobila 50,5 milijonov doz cepiva. 

Janez Janša ogorčeni Slovenija Janši očitajo prirejanje videoposnetka Cepljenje proti covid-19 Zdravje Smrt po cepljenju. To je ugotovila strokovna skupina.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 54
  • tadejca1 20:59 09.januar 2021.

    Mah, jaz se ne sekiram. se mam čist vredu če je tko alpa drugač.

  • brencl 20:24 09.januar 2021.

    Morda pa je desusov ministrski krulež skupaj s kahlom sam kaj delal na svojo roko!

  • dusan11 19:34 09.januar 2021.

    Oglašajo se puškokuruzniki nesposobneži s popravci, praznoslamomladci kučanci in rojeni bedaki