Napad na sodnico zaradi njenega zasebnega življenja?

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Policijska preiskava napada na mariborsko sodnico se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, policijska preiskava brutalnega napada na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič konec tedna pred njeno hišo še poteka. Policisti so potrdili, da preiskavo vodijo v dveh smereh, in sicer v smeri suma, da je napad povezan z njenim sodniškim delom, ali zasebnim življenjem.

Novinarji oddaje 24ur so obiskali sosesko, kjer sodnica živi. Njeno družino sosedje opisujejo kot "prijetno, a zadržano". Sosedje so sicer še vedno hudo pretreseni, karkoli sumljivega na večer napada ni opazil nihče. Družinski člani sodnice, ki je v napadu utrpela več zlomov, predvsem rok, lobanje in obraznih kosti, so pod stalnim policijskim varstvom.

Sodnica bi ta teden morala soditi na petih obravnavah, vse so preklicane. Šokirani so tudi njeni sodelavci na mariborskem sodišču, vesti o obsodbah dejanja se vrstijo. Mnogi so napad označili oziroma razumeli kot napad na pravno državo in celoten pravosodni sistem. Podrobnosti dogodka za zdaj sicer še niso znane.

Brutalen napad Sodnici večkrat zlomili roko, lobanjo in obrazne kosti

Obsodbe iz državnega vrha

Napad je danes obsodil predsednik republike Borut Pahor ter pristojne pozval, naj primer temeljito raziščejo in javnosti sporočijo izsledke. Predsednik vlade Marjan Šarec je napad označil za obžalovanja vreden dogodek, tudi ministrica za pravosodje Andreja Katič je ostro obsodila vsakršno nasilje, fizično in verbalno.

Enotni v ostrih obsodbah so bili tudi v poslanskih skupinah. Med drugim ocenjujejo, da gre za napad na pravno državo, prav tako pa je slišati očitke, da je k temu pripomogla tudi sama politika. Parlamentarnim strankam se nasilje zdi nesprejemljivo, prav tako menijo, da bi zaradi takih dogodkov morali biti zaskrbljeni. Pristojne organe so pozvali k čimprejšnji obravnavi nasilnega dogodka in ustreznim ukrepom.

Poskus umora Policija potrdila: pričakali so jo pred stanovanjsko hišo

Srhljivka Maribor: Umoriti so poskušali sodnico, zdravniki se borijo za njeno življenje

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:59 19. Junij 2019.

    Pononoci ni bila sodnica... ampak obcanka xx ... sicer pa so “postenjaki” ob tako pozni uri ze v postelji ...

  • 09:23 18. Junij 2019.

    30 let je premalo. Do konca življenja. Čudim se da sodniki, na takšnih položajih nimajo bolje urejenega varovanja doma kot. …

  • ode
    07:03 18. Junij 2019.

    Če bi jo imeli namen le ubiti, bi to tudi storili po hitrem postopku. Sporočilo in opomin, ki so ga …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.