Tako se bodo nevihtne celice pomikale v naslednjih urah!

Foto: Arso
Foto: Arso
Vreme: V naslednjih urah pričakujte še več neviht z nalivi, vetrom in točo.
Oglej si celoten članek

Nad Slovenijo je v preteklih dveh urah nastalo nekaj močnejših nevihtnih celic, in sicer na severovzhodu Slovenije, na Goriškem in na južnem Primorskem.

Celice večinoma potujejo v smeri proti jugu. Po oceni radarske odbojnosti se lahko ob njih pojavljajo nalivi, močni sunki vetra in toča. Ob močnih padavinah lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Na postaji Tatre v občini Kozina je agencija za okolje med pol drugo in drugo uro že zaznala dobrih 20 milimetrov padavin, so opozorili v centru za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji še okrepila. Zvečer pa se bo ozračje umirilo, so opozorilo meteorologov še povzeli v centru za obveščanje.

Foto: Arso Oranžni alarm

Neurja že ovirajo promet

Po podatkih prometnoinformacijskega centra močna neurja ponekod po državi tudi že ovirajo promet. Voznike center poziva k previdni vožnji in jih opozarja, naj se ne ustavljajo v predorih in pod nadvozi.

xxx

Slovenija Vreme: danes spet nevihte, kje bo najhujše

Promet na cestah je sicer pričakovano za počitniško soboto zgoščen, daljše čakalne dobe so za izstop iz države pred večino mejnih prehodov. Daljši, štirikilometrski zastoj je nastal na avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.