Slovenija
7581 ogledov

Tako se bodo nevihtne celice pomikale v naslednjih urah!

Radarska slika padavin Arso
Vreme: V naslednjih urah pričakujte še več neviht z nalivi, vetrom in točo.

Nad Slovenijo je v preteklih dveh urah nastalo nekaj močnejših nevihtnih celic, in sicer na severovzhodu Slovenije, na Goriškem in na južnem Primorskem.

Celice večinoma potujejo v smeri proti jugu. Po oceni radarske odbojnosti se lahko ob njih pojavljajo nalivi, močni sunki vetra in toča. Ob močnih padavinah lahko narastejo hudourniški vodotoki.

Na postaji Tatre v občini Kozina je agencija za okolje med pol drugo in drugo uro že zaznala dobrih 20 milimetrov padavin, so opozorili v centru za obveščanje pri Upravi RS za zaščito in reševanje.

V naslednjih urah se bo nevihtna aktivnost po Sloveniji še okrepila. Zvečer pa se bo ozračje umirilo, so opozorilo meteorologov še povzeli v centru za obveščanje.

Oranžni alarm | Avtor: Arso Arso

Neurja že ovirajo promet

Po podatkih prometnoinformacijskega centra močna neurja ponekod po državi tudi že ovirajo promet. Voznike center poziva k previdni vožnji in jih opozarja, naj se ne ustavljajo v predorih in pod nadvozi.

Nevihta Slovenija Vreme: danes spet nevihte, kje bo najhujše

Promet na cestah je sicer pričakovano za počitniško soboto zgoščen, daljše čakalne dobe so za izstop iz države pred večino mejnih prehodov. Daljši, štirikilometrski zastoj je nastal na avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.