Slovenija
17000 ogledov

Vreme: danes spet nevihte, kje bo najhujše

Nevihta
Danes bodo še plohe in nevihte, možni nalivi, sunki vetra in toča.

Danes zjutraj bodo "na Primorskem in nad območjem severnega Jadrana, lahko pa tudi v delu Notranjske, nastale krajevne plohe in nevihte. V bližini morja in nad morjem so možne močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in sunki vetra. Možna je tudi manjša toča ali sodra. Nevihte se bodo pomikale v smeri hrvaške Istre in Kvarnerja. Tam so v soboto dopoldan možna krajevne neurja," opozarja portal neurje.si.

Čez dan bodo lokalne plohe in nevihte možne po vsej Sloveniji. "Ob nevihtah je možen kakšen močnejši naliv ter močnejši sunki severnega vetra. Ni izključen pojav sodre ali manjše toče. Nevihte bodo čez dan in popoldan predvidoma nastajale v severni polovici Slovenije in se pomikale proti jugu," napoveduje omenjeni portal.

Včeraj je bil zaradi naliva Ptuj spet pod vodo. 

Naliv Vreme Slovenija Nevihte z močnimi nalivi: Ptuj spet pod vodo!

Agencija za okolje je sicer za danes in jutri prižgala rumeni alarm, ki pomeni, da so vremenske razmere lahko neugodne. "Napovedani možni vremenski pojavi niso neobičajni, vendar bodite pozorni, če načrtujete dejavnosti, ki so odvisne od vremenskih razmer. Priporočamo, da se sproti seznanjate s predvidenimi vremenskimi razmerami in ne tvegajte, kadar ni potrebno," se glasi rumeni alarm. 

Zvečer se bo ozračje umirilo.

Nestabilno vreme vse dni razen v torek, kaže na lep naslednji vikend

Jutri bo sprva sončno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Podobno bo tudi v ponedeljek in torek, ko bo sončno, a popoldne lahko nastane kakšna ploha.

V torek je verjetnost za plohe in nevihte majhna, nato pa se v sredo in četrtek v popoldanskem času precej poveča. Od petka do prihodnje nedelje, kaže spet na bolj stabilno vreme z več sonca, temperature naj bi šle postopno navzgor, napovedujejo na agenciji za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 12:04 14.julij 2019.

    tepe nas bančna fašistična korporativna mafija. Vremenske katastrofe programirajo ameriški usmerjevalci združenega ognja pod povelstvom orgnizacije NATO, ki je samo ekspozitura bančni korporativni fašistični mafiji. Že več let nam hočejo uničiti samooskrbo in nas prisiliti, da kupujemo korporacijsko GSO hrano, ...prikaži več ki je rakotvorna. Vsako leto so v uničevanju naše narave bolj uspešni. Naši vladni predstavniki so vsi malteški vitezi in lutke fašistične korporativne bančne mafije.

  • marsal 07:56 13.julij 2019.

    odkar je Šarec na oblasti , nas tepe narava vsak dan !